Nyheter

Coronaviruset i dag torsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Vårdade på länets sjukhus har minskat samtidigt som smittan ökar i kommunerna

• Nationellt – internationellt
Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya förhållningsregler för vuxna som bor med en covidsmittad rekommenderas att isolera sig i sju dagar. Barn i för- och grundskola ska fortsatt gå till skolan.

• Regionalt
I Jönköpings län noteras från sjuhusen fyra vårdade (fem igår) varav ingen person intensivvårdas. Ingen person har avlidit och en personer har skrivits ut från länets sjukhus under senaste dygnet.

• Lokalt
Totalt har 144 (vid tidigare uppdatering 143) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 451 (vid tidigare uppdatering 434) i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *