Nyheter

Cykelpumpsavtal med handlare?

Nyheter Att pumpa sin cykel på kommunal plats i våra tätorter finns inte längre. Medborgarförslaget från Linus Persson har nu varit på remiss hos tekniska utskottet.

Linus Persson, Skillingaryd, lämnade i somras in ett medborgarförslag om att införa cykelpumpar i våra tätorter.

Det finns inga kommunala cykelpumpar som det fanns förr och jag vill att kommunen ser till att det finns kompressorstyrda cykelpumpar i varje samhälle i kommunen, skriver Linus Persson i sitt medborgarförslag till kommunfullmäktige.

Tekniska förvaltningen har gjort uträkning på kostnaden och den skulle landa på 20 000 kronor i investering och ha en årlig driftkostnad på omkring 500 kronor. Vid senaste mötet hos tekniska utskottet har nu förslaget behandlats och Kenth Williamsson (S) föreslår att tekniska kontoret ska undersöka möjligheten att ta fram avtal med lokala företag om att tillhandahålla kompressorpump till allmänheten till nästa sammanträde.

– Den här frågan passar bra med uppdraget vi har i Vaggeryds centrum så vi ska försöka få till det här vid ombyggnationen där. Vi ska se om vi kan få fram lokala företag som vi kan samarbeta med i denna frågan, säger PO Toftgård ordförande i tekniska utskottet.

Arkivfoto

Taggar

Dela


3 reaktioner på Cykelpumpsavtal med handlare?

Mekonomen i Skillingaryd fixar det vardagar 7-16!
Kan även fixa cyckelpumpar så kan man fixa det hemma ! Och jannes har nog pumpar på hyllan !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *