Nyheter

Cykelsektionen växer i VSOK

Nyheter I våras startades en ny sektion inom Vaggeryds skid- och orienteringsklubb och gruppen växer stadigt.

Olle, Olle, Fabian, Joel och Amandus med sina tränare.

VSOK har hållit på i många år och föreningen startade redan 1942. Förutom skidor och orientering har verksamheten genom åren även haft cykelorientering, bågskytte och viss friidrott. Under årsmötet i mars klubbades det igenom att föreningen skulle få en ny sektion och den handlar om cykling. 

– Vi har i dagsläget fått ungefär 50 nya medlemmar till vår förening och vi märker att intresset för cykling är stort. Vi har senior och ungdomsträning en gång i veckan och vi håller till både här på Friluftsgården och på banan vid Bäckalyckan, berättar Anderas Emilsson som är ledamot i cykelsektionen.

– Vi har inte haft några tävlingar ännu men det är snart dags för ett kommunmästerskap i oktober här på Friluftsgården som vi arrangerar tillsammans med Skillingaryds frisksportsklubb. Då kommer det både att finnas banor för ungdom, tävling och motion, fortsätter Andreas.

– För oss seniorer har vi haft lite olika upplägg på vår träning. Förra veckan bjöd vi in en kille från IKHP som visade teknikträning vid Bäckalyckan. Vi kör intervallpass blandat med teknikträning och i kväll blir det nog lite körning på asfalt bland annat.

– Vi hoppas ju förstås att fler hittar till vår förening och är ni sugna på att testa på att cykla så är ni välkomna hit när vi tränar på onsdagkvällar. Alla är välkomna oavsett hur duktig eller tränad man känner sig, och det gäller både tjejer och killar, avlutar Andreas.

Många killar som gillar att cykla.  [1/7]

Fabian Carlsson i full fart nedför backen.  [2/7]

Joel Emilsson tar fart.  [3/7]

Olle Bergqvist tränar balansen.  [4/7]

Amadeus Ye Lindberg i backen.  [5/7]

Olle Bergqvist, Olle Karlsson, Fabian Carlsson, Mio Eklöf, Joel Emilsson och Amadeus Ye Lindberg har precis kommit tillbaka från sin träning.  [6/7]

Olle Karlsson satsar på fart.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *