Nyheter

Cykelväg – hetaste frågan för kvällen

Nyheter Medborgardialogen vid Tofthagaskolan i Tofteryd startade med scouternas korvgrillning, cykelkort och influensområdesbyggnationer. Del 1

Full aktivitet vid kartan

– Jag är här för att höra vad som sägs. Har jag inte varit här så hör jag bara vad andra säger, menar Mikael Karlsson.

– Vad jag har för förväntningar på kvällen? Ja, vad tror du? Cykelvägen är en het fråga såklart, säger PO Toftgård från Nåthult.

Precis vid ingången till matsalen där medborgardialogen skulle vara fanns en stor skylt där man fick sätta dit det man saknar eller önskar mest av allt. Cykelkorten låg på bordet när vi anlände men tog snabbt slut. Elsa Toftgård går i farfars fotspår och dit sin cykel intill vägen mot Skillingaryd.

Mikael Karlsson tog sista korten och satte upp det på kartan. Efter korvätning kom vi tillbaka till kartan som var uppsatt. Fler cykelkort hade hittats i en låda och PO Toftgård skrattar gott.

De "gömda cykelkorten" kom fram. Från vänster Jesper Åkerman, PO Toftgård, Madeleine Larsson och Hanna Grönlund

– Jaså ni hade gömt cykelkorten, ja det var för gräsligt. Fram med dom nu. Madeleine och Hanna ser till att fler cykelkort finns tillgängliga och fler Tofterydsbor passar på att önska cykelväg.

Christer Malmborg kommenterar att det bästa vore om cykelvägen går från Linneryd till missionshuset i Ekhult. ”Då täcker man upp barnens väg till skolan som ska vara trafiksäker”.

– Viktigt att alla får säga sitt här ikväll, säger Johanna Malmborg (C), som tillsammans med Gert Jonsson (M) är ansvariga politiker för kvällen. 

Som sagt. Skjutfältet, influensområde och cykelvägen blev hetaste dialogen….

Fotnot; Imorgon berättar vi mer.

En mängd cyklar kom på plats

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *