Nyheter

Cyklar för en halv miljon stals

Nyheter Idag på morgonen upptäcktes en kapellskärning på Hörle rastplats - Polisen söker vittnen

Arkivfoto

Idag strax innan klockan 06.00 ringde en lastbilschaufför till polisen från Hörle norrgående rastplats och berättade att han blivit utsatt för brott.

Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld. Från den aktuella lastbilen har tjuvar stulit 20 elcyklar till ett sammanlagt värde av ca 560 000:-. De stulna cyklarna var elcyklar av märket Scott och polisen uppmnar folk att inte köpa billiga elcyklar utan kontrollera var den kommer ifrån. Det kan komma att bli efterräkningar för häleribrott om det visar sig att cykeln kommer från det stulna partiet elcyklar.

När polisen arbetade på platsen kom en annan lastbilschaufför och anmälde att han också blivit utsatt. Polisen gjorde en undersökning som visade att den lastbilen hade blivit utsatt för ett försök till stöld. Polisen har gjort platsundersökning i båda fallen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av misstänkta fordon och/eller personer på platsen. Kontakta polisen på 114 14 eller via tipsformuläret.

Källa; Polisen.se

Taggar

Dela


6 reaktioner på Cyklar för en halv miljon stals

Som gammal lastbilschaufför så måste jag säga att skära kapell märker man inte om man sover. Men lastar man av så pass mycket som detta måsta han varit medvetslös minst så enligt mej insides.

Man kan ju alltid fundera över hur många av dessa brott som är insidesbrott.

Vore billigt och enkelt att bygga in ett larm på flaket om man bara vill.

Chaffisarna måste sova väldigt hårt som inte märker nåt.

Ja det finns redan men det är avsändaren och mottagaren som skall ha det som ett krav för att utföra. Och det är ju oftast ett insidesjobb och kanske bättre att få ut försäkringspengar för avsändaren. Då har man ju fått betalt för sin vara innan den är såld.

Kanske är dags att göra lasbilschaffören ansvarig för den last han transporterar,då kanske ”hen”inte sover så tungt.Om inte det redan är så.

Funkar inte riktigt så. Det är avsändaren och mottagaren som är ansvarig för att transporten utförs på rätt sätt. Det är ganska enkelt att kräva att chauffören skall stå på bevakade parkeringsplatser. Kommer troligen att ändras om den EU lag kommer i kraft där chauffören skall få rätt lön i det landet han utför transporter. Vi kommer att få betala mer för våra varor och produktionen på konsumtionsvaror kommer att minska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *