Nyheter

Då vinden kraftigt vänder 

Nyheter Sverigedemokraterna debatterar.

Under en längre tid har vi sett hur den lokala debatten dominerats av andra, men nu är det dags att vi Sverigedemokrater också kommer till tals.

Vi är ett parti som stadigt växer och vill visa våra väljare, både gamla som nya, att partiet tar ansvar för politiken och vilka frågor vi är med och driver. Det har väl knappast undgått någon att debatten senast präglats av vindkraftsbyggen inom kommunen. Vi ser med glädje att de politiker som tidigare röstat för dessa byggen nu äntligen tagit sitt förnuft tillfånga och röstat nej till den ändringsansökan Eolus skickade in. Det som däremot missas helt i debatten är att vindkraftsbygget vunnit laga kraft och med stor sannolikhet kommer byggas med eller utan ändringsansökan. Eolus kan även välja att överklaga avslaget.

Med denna vetskap ger det därför en dålig eftersmak när vissa politiker som tidigare röstat för vindkraftbyggen, nu slår sig för bröstet och anser att de ”lyssnat” till kommuninvånarna. Vi inom partiet anser att det borde bli enklare för kommuninvånarna att ta del av vilka frågor som politikerna hanterar. Ett sätt skulle vara att visa sig mer, vilket vi inom Sverigedemokraterna lovar att göra bättring på framöver.

Vi efterfrågar även att stora frågor som påverkar kommuninvånare, exempelvis vindkraft, borde synas tydligare på kommunens hemsida. Detta så alla kan se hur de olika partierna röstar i frågorna.

Vilka andra partier är med oss, och faktiskt vågar stå för politiken de representerar? Vi valde att från första början rösta nej till dessa vindkraftparker, och vi är glada att alla andra politiker nu fyra år senare kommit till samma insikt. Bättre sent än aldrig, eller hur?

Marie Luotonen
Medlem 

Jan-Erik Aronsson
Gruppledare

Jan Sjögren
Ordförande kommunföreningen

Taggar

Dela


1 reaktion på Då vinden kraftigt vänder 

Jag håller helt och hållet med om att viktiga frågor som dessa klart och tydligt bör redovisas öppet. Vi är väldigt tacksamma för det beslut som togs att inte godkänna ändringsansökan. Men som ni skriver så kan eolus fortfarande få rätt att bygga den nya vägen, de större uppställningsytorna och de större verken. Det beror helt och hållet vad mark och miljödomstolen säger om överklagan mot länsstyrelsens beslut om att förbjuda den nya vägen och uppställningsytorna. Får de nej där finns ändå en överhängande risk att de bygger de mindre verken. Jag hoppas och önskar att vi har er alla med oss nu och att ni fortsätter att rösta för era invånare och mot miljöfarlig verksamhet i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *