Nyheter

Dachser bygger nytt på Stigamo

Nyheter Dachser fortsätter sin framgångsresa och bygger nu för framtiden med nya lokaler på Stigamo, i norra delen av Vaggeryds kommun. Med 1 600 kvadratmeter kontor, 10 000 kvadratmeter logistiklager och 6 200 kvadratmeter terminal blir den nya filialen den största av koncernens platskontor i Norden...

Dachser Sweden har sedan start 2005 stegvis tagit sig in på den svenska marknaden och har under de senaste åren visat på kontinuerlig och stabil tillväxt. ”Vi bygger för framtiden. Det finns en stor potential för Dachser i Sverige och vi satsar högt. Att bygga nytt är en av pusselbitarna för att vi ska nå dit”, säger Carl-Johan Westas, hos Dachser.

Sedan 2017 har Jönköpingsfilialen huserat i hyrda lokaler placerade på Solåsvägen i utkanten av Jönköping. Växtvärken är nu ett faktum och under 2024 går flytten till nybyggda lokaler längs med E4 och riksväg 30, nära trafikplats Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya filialen består av 1600 kvadratmeter kontor, 10 000 kvadratmeter logistiklager och 6200 kvadratmeter terminal med 70 portar. En modern anläggning som blir koncernens största filial i Norden.

 

Från vänster: Martin Ishak, René Sidor, Carl-Johan Westas, Mats Larsson, Fredrik Rånge.

Jönköpingsregionen utsågs under 2023 till tredje bästa logistikläget i Sverige, mycket grundat i dess centrala placering i Norden. Dachser placering av den nya filialen är inget undantag.

– Vår region är präglad av starkt entreprenörskap med ett stort antal småindustrier. Att en stor logistikleverantör väljer att placera sig i kommunen stärker vår positionering som logistikhubb i Sverige och Norden. Vi välkomnar Dachser till Vaggeryd, säger Johan Thorsell, näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Det 10 000 kvadratmeter stora tredjeparts logistiklagret med en takhöjd på 12 meter kommer agera som en central punkt för lagerhållning för hela det nordiska nätverket. Nybyggnationen innebär en utökning av den befintliga lagerverksamheten, från 5 800 till 11 000 pallplatser. ”Vi växte helt enkelt ur våra gamla lokaler. Nu nästan dubblar vi antalet pallplatser och bygger ihop vårt lager med terminalen, på så sätt optimeras våra processer ytterligare”, säger Fredrik Rånge vid filialen i Jönköping.

Källa: Pressmeddelande från Dachser

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *