Nyheter

Dagläger på travskolan

Nyheter Nu på sportlovet passar Vaggerydstravet på att låta barn umgås och lära sig mer om sina favoriter, hästarna.

Välförtjänt vila för hästen

Det var en härlig syn som man möttes av när man kom till travbanan i Vaggeryd. Deltagarna på daglägret kom tillbaka från en tur ute i skogen. Hästarna ångade av svett medan barnen såg lite frusna ut där de satt i sina sulkys. De senaste dagarnas snö gjorde det ganska tungt för hästarna så de fick välförtjänt vila och pysslades om med täcke innan de fick sin välförtjänta mat. Med det avklarat tog lägerdeltagarna sin medhavda matsäck för att få något i magen innan eftermiddagens aktiviteter.

På frågan vad som varit roligast under dagen svarade några av tjejerna, det var mest tjejer med, att turen ute i skogen var skoj och spännande. Däremot var de inte lika roade av att mocka efter hästarna. Men de visste av även det ingick i umgänget med hästarna, så det var bara att hugga i.

Hästen pysslas om

Under de tre dagarna som lägret pågår, tisdag-torsdag, så räknar man med omkring tio barn varje dag varav några deltar alla tre dagarna.

MarieLindvall och Maria Stark berättar att travskolan är i full gång året om med uppehåll under semestertiden och jul- och nyårshelger. Travskolan vänder sig till alla åldrar där deltagarna kan sikta in sig på att bli utbildade kuskar på olika nivåer. Det handlar om ponnytrav, monté och fullvuxna travare. I ponnytravet kör man med Shetlandsponny till man fyller 15 år medan du kan köra Gotlandsruss till 25 års ålder.

Att man väljer att ha dagläger under sportlovet är helt enkelt att det finns ett starkt intresse bland, framförallt, de som redan är hästbitna men en och annan nykomling kan ju följa med på köpet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *