Nyheter

Dags för årliga insamlingen

Nyheter Årets enda grovsopsinsamlingen startar snart i vår kommun och nu är det dags att rensa förråd och garage från trasiga möbler, vitvaror, cyklar med mera.

Arkivfoto från tidigare års grovsopsinsamling

Grovsopsinsamlingen är  ett välbesökt arrangemang i vår kommun och kommer att vara på lördagar i april månad, där det finns möjlighet att lämna är Skillingaryd, Klevshult, Åker, Hok, Hagafors, Bondstorp och Bratteborg.

– Anledningen till att vi anordnar denna typ av insamling på olika platser runtom i kommunen är att vi vill öka tillgängligheten. Folk som har svårt att ta sig till återvinningscentralen i Vaggeryd får nu större möjligheter att lämna in sina grovsopor, säger kommunikatören Therése Vassnes på SÅM miljö.

Återvinningscentralen har inget extraöppet utan är, som vanligt, öppet alla helgfria lördagar året om.

Grovsopsinsamlingen är riktad till privatpersoner och grovsopor är; stora saker som du varken kan eller får lägga i sopkärlet – det kan vara exempelvis utslitna och trasiga möbler, cyklar, skidor, barnvagnar, vitvaror, TV-apparater, datorer eller liknande. Det finns även möjlighet att lämna ifrån sig farligt avfall såsom lösningsmedel, färg, lim, bekämpningsmedel, sprayburkar, kvicksilver, oljefilter, lysrör, bilbatterier och glödlampor.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Dags för årliga insamlingen

Toppen att det finns Tycker det är fint när man kan köra till återvinningsstaionen och blir servad av de duktiga tjejarna så allt blir rätt förövrigt sorterar jag hushållssopor till minsta detalj värmeljuskoppar delar jag från metall och alluminium som jag sparar och lämnar till Skrotfirman i Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *