Nyheter

Dags för sommartävlingen

Nyheter Nu drar sommartävlingen igång i Skillingaryd. Utmed Fågelforsleden finns svaren på informationstavlorna

För två år sedan deltog närmare 200 personer i sommartävlingen. Nu är det dags igen. Skillingaryd.nu träffar två av intiativtagarna – Ola Hugosson och Sven-Olov Carlsson från Östbo historiska sällskap.

– Förra tävlingen så var det en del som hade kört 40 mil runt för att leta efter våra tavlor här i kommunen. I år har vi inte så lång runda utan vi håller oss kring Fågelforsleden och i Skillingaryds närhet, så att alla kan gå eller cykla, säger Sven-Olov Carlsson.

– Svaren på sommartävlingen kommer att finns på Västra lägret, Fågelforsleden och på våra natur- och kulturstigar i närområdet, förklarar Ola Hugosson.

– Många som har frågat efter tävlingen. Senast idag på morgonen ringde Kerstin Hasselberg och undrade om det blir någon tävling. Och jag kunde svara henne att vi släpper den idag, säger Ola med ett leende.

Tävlingskupongerna kommer att finnas på Skillingaryds bibliotek, Miliseum och Turisbyrån. Tävlingen består av 35 frågor som är framtagna av Ola Hugosson. När man känner sig klar med tävlingskupongen lämnas den in på Miliseum eller Turistbyrån senast den 15 augusti. Priserna består av skänkta priser från lokala aktörer.

– Syftet är att få invånarna att lära sig mer om sin hembygd. Vi hoppas att vi får 400 deltagare i år, avslutar Ola.

Svaren som finns på våra informationstavlor är bland annat var pistolsmeden Jöns bodde 1780, vilken giftig växt du kan hitta vid Fågelforsdammen eller vad den gamla vägen som korsade Dulebäck kallades.

 

Ola Hugosson och Sven-Olof Carlsson utanför Turistbyrån i Skillingaryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *