Nyheter

Dags för julmarknad i Skillingaryd

Nyheter Första advent är det traditionsenligt julskyltning i Skillingaryd och i år var det inget undantag.

Fika är förberett som här hos Frälsningsarmén  [1/6]

Det är start för aktiivteten håll grytan kokande  [2/6]

I NBV-lokalen kan man kika på gamla tidningklipp...  [3/6]

... och fyra skärmsidor med gamla vykort  [4/6]

Här finns också idrottströjor  [5/6]

På torget har en vacker grann kommit på plats  [6/6]

På torget finns exempelvis Kupan och Skillingaryds IS fotboll och i övrigt kan nämnas Hemköp, Lagahallen, Elagenten och Frälsningsarmén.

De flesta aktiviteterna är alltså kring torget men också i närheten och det är ju inte långt från butiker och olika lokaler till torget.

Lions Club som varit med i många år är inte med men andra föreningar sluter upp.

Traditionellt finns det också en vacker julgran på torget och i år blir det en advent med snö.

Skivaryd flyttar fram till NBV-lokalen för att komma nära centrum och där har man tagit med sig delar av samlingarna i museerna men också litteratur, tidningsklipp, utställning med gamla julkort och nyårskort med mera.

På torget är det Vår lilla stad som arrangerar under benämningen julskyltning men julmarknad är också ett namn för dagen. Butikerna har öppet och i vissa fall flyttar man ut delar av vad man erbjuder på själva torget.

– Vi har en heldag oss oss i Frälsningsarmén, berättar Annelie Sandberg,
Första söndagen i advent välkomnar Frälsningsarmén till adventsgudstjänst där man tänder det första adventsljuset. Strängmusikkåren och hornmusikkåren medverkar.
– I samband med julskyltningen håller sedan Frälsningsarmén öppet hela eftermiddagen. Då finns det möjlighet att titta in för att värma sig en stund och njuta av lite gott adventsfika. Frälsningsarméns scouter kommer också att finnas på plats, med olika aktiviteter och med sin ”lilla julmarknad.” Kanske bjuds det även på någon överraskning i musikens tecken, berättar Annelie.
Frälsningsarmén och julgrytan är för många en välkänd och bekant bild runt vår värld i juletid. Julinsamlingen pågår över hela vårt land och runt hela vår värld. Detta år får Frälsningsarmén rapporter om att behovet av hjälp i juletid kommer vara större än på länge.
På skyltsöndagen blir det även start för julinsamling under devisen ”Håll grytan kokande”.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *