Nyheter

Dags för tegel på taket

Nyheter Nu påbörjas arbetet med att lägga nytt tak på Svenarums kyrka

Nytt tak på gång  [1/7]

Tegel utlagt  [2/7]

Under detta görs fasadjobb  [3/7]

Mats Bergman och Lars Andersson skiner ikapp med solen  [4/7]

Här lyfts tegelpallarna  [5/7]

Mycket taktegel ska upp  [6/7]

Tegelpannor som ska upp  [7/7]

Efter några månades arbete med att bygga ställningar, ordna nytt undertak och ny läkt var det dags att börja lägga det nya lertegeltaket. På plats fanns en 45 meter hög lyftkran som hissade upp tegeltaket pall för pall som sedan ska placeras ut.

– Nu är det dags för denna fasen i det totala arbetet som också kommer att innebära arbete med fasaden, säger Lars Andersson som är fastighetsansvarig i Byarums pastorat. Han tillägger att allt tegel ska hissas upp på en dag och att taket kommer att fara färdiglagt på en vecka. Fasaden är blästrad och nu kommer arbetet med renovering av fasaden att inledas och kyrkan kommer att vara färdig för beundran och beskådning under september månad.

När det gäller fasaden kommer man att knacka loss skadade partier och sedan putsa och kalka. Totalkostnaden för tak och fasadarbete beräknas till drygt fyra miljoner kronor och kommer att finansieras med bidrag på 65% och en egen insats från pastoratet på knappa två miljoner kronor.

Under tiden som teglet lyftes upp på taket drog sig Lars Andersson till minnes att just den första juni är lite speciellt datum.

– Det är ju så sa Lars Andersson, vänd till Mats Bergman som är ordförande i kyrkorådet, att Svenarums kyrka återinvigdes efter den omfattande renoveringen just den första juni 2014.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *