Nyheter

Dags för tredje Hjortsjön runt

Dags för tredje Hjortsjön runt

Nyheter I morgon förmiddag är det dags för den  tredje upplagan av Hjortsjön runt.

De två första upplagorna 2017 och 2018 genomfördes i helt fantastiskt sommarväder. Lika lovande ser det inte ut den här gången, men regnet ser lyckligtvis ut att dröja till sent  på eftermiddagen och då har förhoppningsvis alla deltagare nått målet.
Arrangörerna IOGT/NTO i Vaggeryd erbjuder tre olika motionsalternativ med start och mål vid Bäckalyckan allt efter skiftande smak och förmåga, alla tre kombinerade med 13 tipsfrågor för den som har lust att gnugga geniknölarna.,
Huvudspåret är att gå, lunka eller löpa de nio kilometerna runt Hjortsjön. Dessutom erbjuds som minialternativ till den långa promenaden för första gången en kort tipsrunda till fots runt Bäckalyckan.
Alternativ tre är en cykelrunda via Boda och travbaneområdet på fina skogsvägar upp till Lundens kvarn och därifrån till vändpunkten som är hembygdsföreningens nyrenoverade torpställe Backstugan som ligger utefter en liten skogsväg nordväst om Byarums kyrka. Därifrån trampar man tillbaka till Bäcklyckan via Granviken vid norra änden av Hjortsjön.
Överskottet från arrangemanget tillfaller som vanligt för detta arrangemang på Folknykterhetens dag ett välgörande ändamål.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *