Nyheter

Daniel Lund fick fint pris

Daniel Lund fick fint pris

Nyheter

nu/wp-content/uploads/sites/3/2016/01/stina-alm-daniel-lund-scouter-160110-pr.jpg”>

Daniel Lund från Skillingaryd fick går kväll ta emot en fin utmärkelse. Det var en liten julfest på Frälsningsarmén i Jönköping en liten julfest för Frälsningsarméns scoutledare i Småland.

– Det är en tradition som sträcker sig ett antal år tillbaka. Bland annat tilldelades jag där ett av Scouternas förtjänstmärken, Ledfyren, berättar 23-årige Daniel som i övrigt studerar till gymnasielärare vid Linköpings universitet.

Daniel fick förtjänstmärket till stor del för sina insatser som sekreterare och scoutrepresentant i Frälsningsarméns Ungdomsråd under tre år samt för sitt engagemang inför och under resan till världsscoutjamboreen i Japan i somras.

Ledfyren består av en fyr med Scouternas märke, utfört i silver. Den kan tilldelas aktiv scout/ledare under 25 år som på ett synnerligen förtjänstfullt sätt, genom ett lyssnande och stödjande ledarskap, skapat möjligheter för ungdomar att utvecklas enligt scoutings värderingar. Ledfyren utdelas av Scouterna som regel på förslag av distrikt eller samverkansorganisation.

Dessutom tilldelades Stina Alm, född och uppvuxen i Jönköping, förtjänstmärket Gustaf Adolfsmärket.

nu/wp-content/uploads/sites/3/2016/01/ledfyren-daniel-lund-scout-160110-pr.jpg”>

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *