Nyheter

Därför skottades inte planen

Nyheter Matchen mellan Skillingaryd och Hillerstorp som skulle spelats under söndagen blev aldrig av beroende på att planen ej var skottad. Anledningen är att det inte står i avtalet att planen ska skottas på helgerna.

Foto: Martina Ojala

Konstgräsplanen på Waggeryds IP ägs gemensamt av Hooks IF, Klevshults SK, Skillingaryds IS och Waggeryds IK. Skötseln ligger dock på Föreningen Vaggeryds Idrottsplats.

Matchen mellan Skillingaryds IS och Hillerstorp blev aldrig av på grund av en oskottad plan. Enligt vad Skillingaryd.nu erfar så står det inte i avtalet att de som sköter om idrottsplatsen ska skotta under helgtid. I avtalet står det också att de som ska utföra skottningen har 48 timmar på sig efter snöfall. Ett nytt avtal ska vara under förhandling, men ännu ej klart.

SIS ordförande Fredrik Berg vill inte uttala sig om den inställda matchen.

Under måndagsförmiddagen skottades planen.

Skillingaryd.nu har sökt företrädare för Föreningen Vaggeryds Idrottsplats men de har inte svarat i telefon.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Därför skottades inte planen

Finns det inget avtal som reglerar skötseln på helger så har ju allt gått rätt till. Skriv ett ordentligt avtal så ska ni se att det kommer att fungera.

Vaktmästarna på IP är grymma på att fixa planer och isbanan. Jag tycker att artikeln är vinklad att de ska få någon slags skuld. Klubbarna som nyttjar planen borde samarbeta bättre och skriva ett vettigt avtal.
All heder till vaktmästarna på IP.

Men otroligt onödigt att ens ha en konstgräsplan om den inte sköts som den ska? Det är på helgerna matcherna spelas, då skiter vi att skotta? Man kan inte vara nykter om man tänker så i alla fall. Det är flertal gånger lagen i kommunen får ställa in träningar mitt i veckan då inte planen varit skottad så att komma här med ”vi skottar inte på helgerna” köper jag inte. Pinsamt.

Ja detta känns fullt rimligt, skulle själv inte åkt dit på eget bevåg och skottat om det inte finns ett avtal som avlönar för arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *