Nyheter

De här byggnaderna ska rivas

De här byggnaderna ska rivas

Nyheter Flera byggnader ska rivas i Skillingaryd inom den närmaste tiden.

Det senaste tillskottet är Oljeshejkernas bensinstationsbyggnad.

Vid gårdagskvällen sammanträde beviljade miljö- och byggnämnden rivningslov för byggnaden.
Huvudbyggnaden i rött tegel på västra gaveln med butik på bottenvåning och bostad  på det andra våningsplanet försvinner alltså liksom den intilliggande korvkiosken, före detta Ragges gatukök. Kvar blir endast pumparna och skärmtaket som skyddar dem från väder och vind.
Fler byggnader står på tur att rivas i Skillingaryd, dels gamla mejeriet på Storgatan, dels  Erikssons gamla fabrik på Fabriksgatan. På sistnämnda byggnaden har förfallet satt in med full fart på senare tid. Här kan rivningen nu inte komma snabbt nog. Runt mejeriet har grönska nu brett ut sig på ett sätt som inte är direkt förskönande för ortens centrala delar.
 Dessa byggnader står på kommunägd mark sedan något år.

I Vaggeryd ska en relativt ung byggnad, gamla elverksförrådet som ligger vägg i vägg med den blivande familjecentralen, rivas. Den har blott 53 år på nacken och uppfördes som industribyggnad åt ABOS-bolagen. Så sent som för ett år sedan var den aktuell som ny fritidsgård i Vaggeryd. Nu ska den ge plats för tre så kallade lärosalsmoduler  för Hjortsjöskolans räkning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *