Nyheter

De skapar jul tillsammans

Nyheter För tredje året i rad arrangerar kyrkorna i Skillingaryd med Lotta Stork och Linus Persson i spetsen "Jul tillsammans" i Församlingshemmet under julaftons eftermiddag och kväll.

Arkivfoto från "Jul tillsammans" 2015.

Ensam ska man inte behöva vara om man inte vill. Så lyder uppmaningen från Linus Persson i Skillingaryd som är en av initiativtagarna till årets ”Jul tillsammans” som arrangeras i församlingshemmet i Skillingaryd under julafton. Förra året kom 50 personer och i år väntas fler…

– Vi har öppet hus i församlinghemmet men för att maten ska räcka till alla behöver vi anmälan. Det blir julbord, Anna-Karin Danielsson spelar flöjt, öppna spisen är tänd och värmer de som kommer på söndag eftermiddag, säger Linus.

Lions sponsrar med det mesta till julbordet, men även kyrkorna i Skillingarydsbygden ger bidrag. Det kommer även att finnas ett lotteri med skänkta priser från olika företag i bygden.

– Midnattsgudstjänst i kyrkan är klockan elva på kvällen, så vi kommer försöka att ha öppet tills dessa om man vill avsluta julaftonskvällen med gudstjänst, menar Linus.

– Gästerna som kommer till ”Jul tillsammans” är alla tänkbara i alla kategorier och från hela kommunen. Det finns inget liknande i Bondstorp eller Byarums socknar, avslutar Linus. 

Initativtagare till ”Jul tillsammans” är Ellen Stork och i år hålls taktpinnen av mamma Lotta Stork tillsammans med Linus Persson.

Taggar

Dela


1 reaktion på De skapar jul tillsammans

Bra Sara. Men vill kommentera att bilden är för två år sedan och det är Mia Carlsson, bördig från Götafors och bosatt i Göteborg som är på bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *