Nyheter

De svarar Fredrik Nordh

De svarar Fredrik Nordh

Nyheter Kenth Williamsson (S) och Peter Fransson (S) svarar på en debattartikel om ensamkommande barn.

Svar till Fredrik Nord angående ”Vi ska prioritera sjuka och svaga”

Vi delar din uppfattning att man ska prioritera välfärden och det är därför vi Socialdemokrater har tillfört medel i form av bland annat välfärdsmiljarderna som är den största satsningen på välfärden sedan det generella statsbidraget infördes på 90-talet.

Vi har också lovat att vi kommer att satsa ytterligare 20 miljarder till kommunsektorn för en välfärd av hög kvalité om vi vinner valet. Vår förhoppning är att ditt och andra partier kan ställa upp på samma löfte. I din debattartikel framgår det att du som SD-ledamot röstade för att asylsökande ensamkommande som fyllt 18 år ska lämnas över till migrationsverket och att du tycker att pengarna som går åt för detta ska användas till att täcka underskott i budgeten.

Du skriver också att du känner oro för att vi är på väg tillbaka till institutionsvård för psykiskt och fysiskt handikappade och du skriver att ”man ska inte ställa grupp mot grupp men det handlar till sist om att prioritera vad pengarna ska användas till”.

Med andra ord väljer du att ställa grupp mot grupp vilket är märklig när själva EKB-verksamheten beräknas göra ett överskott på 6 miljoner och dessutom finns det ytterligare cirka 15 miljoner i medel från staten som är fonderade för denna verksamhet och som ska användas till ändamål som rör denna grupp därför kan dessa medel inte flyttas till annan verksamhet. På så sätt blir ditt resonemang missvisande. Totalt beräknas socialnämnden göra ett överskott på över 5 miljoner för 2017.

Vi Socialdemokrater tycker att det är viktigt att våra ensamkommande barn integreras i samhället på ett bra sätt för att så snabbt som möjligt kunna komma ut i försörjning. Därför tycker vi inte att de ska flyttas runt mer än nödvändigt. I veckan kom också en rapport från Bris som konstaterar att detta påverkar barnen negativt.

Kenth Williamsson (S),o ppositionsråd

Peter Fransson (S), gruppledare socialnämnden

Kenth Williamsson och Peter Fransson debatterar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *