Nyheter

Debatt: Gert svarar Kenth

Nyheter Gert Jonsson Svarar Kenth Williamsson i hans debatt om ensamkommande barn.

Att Williamsson och S-kompaniet i Vaggeryds kommun skulle bli nöjda över ett beslut som femklövern har lyssnat fram vore lika naturligt som att solen steg upp i väster.

Oavsett process, oavsett pragmatiska förslag från femklövern så måste en viktig uppgörelse ske med inte mindre att varje kommatecken som S ristat in ska bli synligt och på exakt ett o samma ställe.

I grannkommunen i norr så lyckades man komma överens om en hel budget för 2018 över blockgränser och partilinjer. En sådan uppgörelse vore totalt otänkbar i Vaggeryds kommun.

Undertecknad med flera har försökt att finna en lösning som i princip alla har kunnat stå bakom i en sådan här viktig fråga men det går inte komma fram när S sitter fast i sin partiapparat.

Så svaret har du själv Williamsson, visa en gång att ni kan göra en förflyttning. Visa en gång att ni kan ta in andras tankar så blir det en uppgörelse.

Men om ni tänkt klart från start i varenda fråga och bergsäkert sitter på varje formulering och varje svar och förhäver er med allting gott kommer ur socialdemokratisk regering så får ni väl leva i er världsbild.

Femklövern i Vaggeryds kommun består av fem partier med olika samhällslösningar och varje parti har högt till tak. I varje parti får flera åsikter rum samtidigt och åtminstone jag tycker det är så en demokrati ska fungera. Det är i sådan jordmån kreativa beslut kommer fram.

Gert Jonsson (M)

Gert Jonsson. Arkivbild

Taggar

Dela


4 reaktioner på Debatt: Gert svarar Kenth

Bibeln säger i Matteusevangeliet 23:12: Den som upphöjer sig skall bli förödmjukad, och den som ödmjukar sig skall bli upphöjd. Kanske vore något för S-gruppen som anser sig som felfri att tänka på.

Jag tycker att följande bibelcitat känns passande i sammanhanget

Matteus 7:5
Du skrymtare, tag först ut bjälken ur ditt eget öga; därefter må du se till, att du kan taga ut grandet ur din broders öga.

Gert
Du kan väl inte på allvar skylla (S) för att ha förhalat beslutet i ärendet genom brist på flexibilitet.
Nej, Kenth har rätt, till slut blev det ett beslut under galgen.
Jag har inte full koll men åtminstone 6 personer har åkt ut ur Vaggeryds kommun under förhalandet av ärendet.

Robert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *