Nyheter

Debatt: Simskola till alla barn

Nyheter PO Toftgård med en debattartikel om simskola.

Efter att ha följt kommunfullmäktiges budgetdebatt i måndags, har jag en fundering:
Centerpartiet anslöt sig till M- och S-budgeten i stort, men hade ett eget förslag för att stärka Kultur- och Fritids budgetram. (MOS = Moderater och Socialdemokrater i teknisk samverkan med Vänsterpartiet)

”Simskola till alla barn” var det viktigaste i förslaget. Ulf Abrahamsson (C) vädjade från talarstolen till MOS att ta en funderare och ställa upp på Centerförslaget. Ett litet, litet tillägg som gjort att alla barn får simundervisning.

I dessa ”partipiskans” tider, fanns det inte på kartan att stödja detta rimliga önskemål. Kommunalrådens åsikt är lag. Prestigen är viktigast?

Jag beklagar å barnens vägnar över MOS agerande. Funderar också på hur S ordförande i Kultur- Fritidsnämnden kände det efter att själv ha röstat bort Centerförslaget.

Simskola till alla barn
P O Toftgård

 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Debatt: Simskola till alla barn

Som jag sa i fullmäktige så är ökningen från cirka 90 barn till drygt 200 barn.
Har inte sagt att det räcker till alla men önskar att det vore så. Även anmälningssystemet måste bli bättre och mer rättvist.

Det handlar inte om vilja från anläggningarnas sida. Det handlar om tilldelade medel för att kunna genomföra simundervisning.

PO, skillnaden nu är att kultur och fritid själv får prioritera.
Jag håller med om att alla borde få möjligheten att lära sig simma tidigt i livet.
Jag är övertygad om att det är viktigare än många saker kultur och fritid idag är med och finansierar.
Kanske även barn- och utbildningsnämnden ska vara med, det är ju trots allt deras ansvar att alla lär sig simma.

Min fundering är varför C inte efter senaste valet hösten förra året inte anslöt helt till S och M då hade ju möjligheten varit ännu bättre för C att få igenom sina förslag. Eller var de så att efter C alla år i majoriteten önskade sig komma i opposition och väl där nu inser sin litenhet.

Glöm inte alla år då S som största parti i kommunen varit i opposition och glöm inte åren då C aktivt bidrog till att S inte ens fick behålla Sina förste viceordförandeposter därför att C önskade få några sådana istället.

PO du måste så här i efterhand inse att det bästa långsiktiga för C är att samverka med S om man vill få igenom något hållbart på lång sikt

Bo,det är ju inte min sak egentligen…men C var inte inbjudna att vara med. Det var komplicerat nog ändå att få ihop majoriteten.
Om sedan C ser sig som ett borgerligt parti, eller inte, är upp till dem själva att avgöra.
För mig är C idag ett oppositionsparti, på alla nivåer. Det beror på deras beröringsångest mot ett parti. Det kommer för all överskådlig framtid hålla dem utanför den grupp som styr. I kommunen, i regionen och i riket.

Ja, vi är ett borgerligt parti, ett av de få i Vaggeryds kommun. M driver ju en fullständig S-politik i vår kommun.
Ja, vi är trygga i våra liberala värderingar särskilt när det ser ut som det gör i både världen och vårt land.
Nej, att vända kappen efter vinden och sälja hela sin själ till S på kommunal nivå och SD på riksnivå är inte vår melodi.
Ja, Mats vi står stadigt på mitten och håller fast vid detta. Vi är inte heller i kommunen toppstyrd med en partipiska som går före Vaggeryd kommuns bästa.

Jörgen, ibland är minnet kort. Vi i M tar ansvar för kommunen, därav valet av partner. Missminner jag mig inte helt, så har C gjort samma sak, flera gånger i både kommun och riksdag.
Nu lättar vi upp stämningen genom att kolla in länken till Centerextremisten;-) https://www.youtube.com/watch?v=bnySn0zixdY

Ja, förslaget är förankrat med förvaltningen.
Krävs däremot mer resurser, därav 800 000 kronor till detta i vår budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *