Nyheter

Debatten mellan kommunalråden fortsätter

Nyheter Nu är det Gert Jonsson (M) som svarar på det senaste inlägget från Kenth Williamsson (S)

Arkivbild

  1. Jag tackade Berry för interpellationen om skjutfältet för det är en viktig icke avgjord fråga.
  2. Välkomnar medborgarförslag, politiska motioner och övriga medborgarinitiativ. För mig är idéerna som utvecklar Vaggeryds kommun viktigare än partipolitiken.
  3. Ingen prestige i vem motionen kommer ifrån, det får gärna vara en påklistrad röd ros på den. Men det blir ju så mycket bättre om det innehåller något litet nytt som inte redan är beslutat och igångsatt.
  4. Kommunstyrelsen har ca 300 ärenden igång varje år och ska det skrivas s motioner om allt detta blir det ju väldigt byråkratiskt och kostar våra medborgare dyra skattemedel.
  5. Politikens roll är att fatta beslut utifrån medborgarnas synpunkter och utifrån politisk ideologi. När väl besluten är tagna så verkställs det av tjänstemän. Politiken följer tagna beslut under resans gång men ska inte utföra det operativa arbetet.
  6. Ett heltäckande beslut angående heltid för våra anställda är tagit tre månaders tillbaks. Under den tiden har handlingsplan färdigställts, samverkan skedd med fackliga representanter, processad i kommunens ledningsgrupp, projektledning säkerställts och återrapporterats till politiken i förhandlingsdelegationen. I vad av detta utöver förhandlingsdelegationen skulle jag eller övriga politiker agera?
  7. Du framhåller själv att vi har långa och många möten med mycket ärenden att hantera. Vad är ditt ansvar i detta då du tydligen inte litar på verkställigheten utan vill lyfta upp allt igen på politisk nivå ytterligare en gång.
  8. Syftet med min debattartikel var att vi ska vara rädda om våra skattemedel och inte orsaka onödig politisk byråkrati.
  9. Onödigt politisk byråkrati gynnar inte heller demokratin.
  10. Byråkrati skall alltid bekämpas oavsett i vilken skepnad den uppstår.

Gert Jonsson Kommunstyrelsens ordförande.(m)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Debatten mellan kommunalråden fortsätter

Ja du Lars löneökning vill alla ha, såväl enskild som kommun och stat och då är inte skattehöjningar något problem i denna kommun med en av länets lägsta skatter och ett enormt investeringsbehov, man kan inte omfördela pengar hela tiden utan man behöver tillföra nya om man vill ha alla bekvämligheter i denna fantastiska kommun. På sikt behövs ett nytt badhus som du vet och då är det definitivt inte renovering som gäller, då man inte kan plåstra om en patient i evinnerlig tid. Ett nytt badhus med övriga idrottsliga lokaliteter i nyskick går på över 100 miljoner och det kan vi inte blunda för, det är jag som ledamot i Kultur&Fritid fast beslutsam om att genomföra, men det blir efter valet. Tommy.Ottosson. Socialdemokraterna.

Ja, ja medan dessa två fortsätter ”käbbla” så tar jag mig en funderare över vilket av de andra partierna jag vill se som ska leda kommunen i fortsättningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *