Nyheter

Debatterar nyöppning av Jupiters matsal

Nyheter Juipters matsal i Skillingaryd har öppnat igen och Kenth Williamsson (S) debatterar.

Debatt: Glädjande nyöppning av Jupiters matsal

Kenth Williamsson (S)

I november förra året interpellerade vi Socialnämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt (M) med anledning av Femklöverns beslut om att stänga lunchserveringen på Jupiter och den uteblivna informationen till vårt kommunala pensionärsråd.

Det var ett beslut som vi röstade emot därför att vi anser att lunchserveringen fyller en viktig funktion som mötesplats för inte minst äldre och psykiskt sjuka. Lunchen är inte bara en måltid utan även ett sätt att socialisera sig och umgås med andra människor och därför är det en verksamhet att värna.

Skälen för att stänga lunchserveringen ansågs vara den psykosociala arbetsmiljön, risken för hot och våld mot personal och gäster samt den fysiska arbetsmiljön där det hävdades att kommunens miljöinspektör dömt ut matsalen (Men något sådant beslut finns inte vilket Skillingaryd.nu kunde konstatera)

Efter årsskiftet har, glädjande nog, matsalen tagits i bruk igen. Vi Socialdemokrater tycker att det är bra att den öppnats igen för deltagare i daglig verksamhet men vi tycker också att den kunde vara öppen för andra besökare eftersom de skäl som angavs, förutom besparingsskäl, inte finns kvar längre för att ha lunchserveringen öppen. På så sätt kan fler få del av en mötesplats som är viktig för utsatta grupper.

För Socialdemokraterna
Kenth Williamsson
Oppositionsråd

Jupiters matsal vid Luciaframträdande. Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Debatterar nyöppning av Jupiters matsal

Det är ju glädjande att något som aldrig stängts kan nyöppnas. Kanske kunde Oppositionsrådet Kenth Williamsson förklara vad han menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *