Nyheter

Debatterar driftsformer

Nyheter Stefan Ottosson debatterar Roger Ödebrinks debatt om alternativa driftsformer

Stefan Ottosson.Arkivbild

Den pågående skrämselpropagandan från Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun om alternativa driftsformer inom barn- och äldreomsorgen är ett sorgligt kapitel.
Trots att socialstyrelsens undersökningar under flera år visat att alternativa driftsformer ger bättre kvalitet, blundar man för fakta och vägrar sätta medborgarnas intresse före sina egna.
Varför är det så viktigt vem som utför verksamheten? Borde inte kvalitet och medborgarnas fria vilja väga tyngre än att värna om kommunal verksamhet och sina egna positioner?
Kommunen skall självklart vara en av flera utförare att välja mellan, men inte den enda. Så är tyvärr fallet om du bor i Vaggeryds kommun.
Stefan ottosson (KD) förslagsställare
Taggar

Dela


6 reaktioner på Debatterar driftsformer

Ärligt talat så fattar jag ingenting av meningen med din motion.

Vad är det som är så fruktansvärt dåligt med Vaggeryds kommuns nuvarande förskolor, skolor och äldreomsorg ?

Är det Ebba som trycker på och vill ha hit den grundskola hon själv gått på?
Eller vad handlar det om ?

Ken Frick

Liberal

Jag vet.

Men nu är det Ken Frick som skriver,
och dessa delar köper jag inte alls.
Detta är i mina ögon helt fel spår.

Ken Frick
Liberal

Är det så konstigt att det är någon som vågar ställer upp och försvarar de kommunala tjänsterna i kommunen. Hur skulle det se ut om endast de borgerligas intressen skulle tillgodoses. Jag tycker att det gamla uttrycket ” Gånge hatt till och huva ifrån” är något som M. C. KD. L. på största allvar tagit till sig. Har man gett sig in i politiken bör man väl värna om kommunens bästa och det måste väl ändå vara att vi väljare ändå har lite insyn i vad som försigkommer, om det ibland kan vara lite svårt.

Tyvärr är det många som sätter likhetstecken mellan kommunen och de kommunanställda.

”Kommunen” är vi medborgare som bor här, inte de som är anställda av kommunen.

Politikerna är valda att representera kommunens invånare och se till invånarnas bästa.

Märkligt vad M är förblindade av privata företag inom vård, skola och omsorg. Du skriver att privata företag är bättre. Vad säger du om Carema, JB-koncernen, Thorengruppen, Academedia, ja listan kan göras lång. Privata företag ska göra vinst och ha utdelningar. Allt kommer från våra skattepengar. Svårt att motbevisa. Om de privata företagen vore bättre så borde ju kvalitetsresultaten visa detta. Anställda borde också ha meddelandefrihet, lönerna borde ligga på topp. Så är det ju inte. Varför? Jo, vinst kommer i första hand. Och det är inget märkligt med detta. Personligen tycker jag att skattepengar ska gå till avsedda ändamål. Men det vill inte du eller Alliansen inkl SD. Då kan pengar gärna ”läcka”-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *