Nyheter

Debatterar ensamkommande

Nyheter Kenth Williamsson (S) debatterar en fråga kring ensamkommande barn,

Märkliga beslut om ensamkommande barn

Kenth Williamsson (S). Arkivbild

Socialnämnden tog tidigare ett tillfälligt beslut om att ensamkommande barn som fyllt 18 år och som inte är färdigutredda skulle få stanna i kommunen. Detta gjorde man i väntan på regeringen skulle fatta beslut om att ge kommunerna statligt stöd för detta.

När regeringen nu har fattat ett beslut om att tillföra Vaggeryds kommun 630 000 kronor för detta så väljer femklövern att inte fullfölja beslutet utan enbart utreda frågan. Dessutom skjuter man inte heller på beslutet om att överlämna de som är berörda till Migrationsverket, vilket är anmärkningsvärt.

Ett beslut om statligt stöd för att låta dem stanna i kommunerna har efterfrågats på många håll för att de ska kunna gå ur skolan och slippa att brytas upp från den plats man lever på eftersom det gör det svårare att integreras i samhället.

Ännu märkligare blir det när miljöpartiet stödjer femklöverns beslut eftersom partiet tydligt har markerat sitt missnöje med en alltför stram flyktingpolitik. I en riksdagsmotion står det bland annat att ”Miljöpartiets utgångspunkt är att lika rättigheter ska gälla för infödda och nyanlända. Att kunna välja var man vill bo är en viktig princip som ska gälla för alla”.

Tydligen gäller inte samma intentioner i Vaggeryd.

En eloge till Gunilla Otterberg (M) som stod upp för ett humanistiskt beslut! För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun genom Kenth Williamsson, oppositionsråd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *