Nyheter

Debatterar prishöjd mat

Nyheter Kenth Williamsson (S) debatterar äldres matkostnad-

Kenth Williamsson (S)

Oskälig prishöjning för äldres mat

När beslut togs förra mandatperioden om att förändra kostorganisationen så var förväntningarna stora. PRO som var aktiv i debatten ville se tillagningskök på Furugården och Sörgården samt ”utskick av mat därifrån till äldre inom hemtjänsten”. Det sistnämnda har inte infriats av Femklövern och vi får se vad socialnämnden kommer att ta för beslut efter utvärdering.

Många såg fram emot förändringen men ingen sa någonting om att man samtidigt skulle höja priset för maten med över 40 procent, från 53 till 75 kronor. Ett beslut som kommer att drabba de äldre rejält. En orimlig höjning som innebär över 660 kronor i månaden!

Vi Socialdemokrater tycker att beslutet om tillagningskök i äldreomsorgen är bra men vi anser att höjningen är alldeles för hög och vi ställer oss väldigt frågande inför en så kraftig höjning av priset.

Varför har man inte informerat de äldre om att man skulle genomföra så kraftiga prishöjningar på maten innan omorganisationen och varför har man inte efterhört pensionärernas syn på avgiftshöjningen?

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun genom Kenth Williamsson, oppositionsråd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *