Nyheter

Debattinlägg om demokrati och värderingar

Nyheter Nu skriver Camilla Olsson om Kristdemokraternas syn på demokrati och värderingar

Camilla Olsson

Dags att välja företrädare

Våra liv präglas av de erfarenheter vi har. Tillsammans formar vi ett gott samhälle och en god värld oavsett om vi är politiker eller inte. Vi har alla förmånen att vara en del av en demokrati med ett representativt partipolitiskt system. Partiers ideologi och uttalade uppfattningar utkristalliseras i att vi väljer vem vill ge förtroende att styra och fördela våra insamlade skattemedel. Det är du som väljer. Ditt val gör skillnad.

 

Politikens värderingar

Att vara politiskt aktiv i en liten kommun är en möjlighet att engagera sig för att utveckla närsamhället. I grunden finns partipolitiska värderingar och livsåskådningar. Kristdemokrati handlar om att kristna värderingar behöver få fortsätta ha plats i vårt samhälle. Ett samhälle där vi stödjer de utsatta, där vi sätter barnens behov högt på agendan och inte blundar för omvärldens bekymmer. Där finns en öppenhet för varje människas unikhet och egenvärde oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. En fundamentalistisk, snäv människosyn är däremot inte förenlig med en kristen värdegrund och kristdemokratisk politik. Kristdemokraterna vill verka för ett samhälle, som bygger på etik och värderingar, som håller över tid och som förenar frihet med socialt ansvarstagande.

 

Demokrati i vardagen

I ett öppet samhälle ryms både olikhet och oliktänkande. Demokrati är inte något som främst utspelar sig i valdebatter, vallokaler eller nämndsammanträden, utan i vardagen. I det privata, på arbetsplatser, i en förening eller kyrka, så skapas och förvaltas också vår demokrati.

Vi ska ha en stor respekt för tidigare generationers enträgna politiska arbete som lett fram till ett gott samhälle och gjort Vaggeryds kommun till en god plats att leva på.

De politiska uppdragen kräver mod och kommer ta både tid och intellekt i anspråk. Det politiska arbetet innebär att nya kontakter knyts och att intressanta samtal förs – inte bara mellan politiker utan även med alla medborgare som vill delta i samtalen. Så låt oss använda vår tid, vår kraft och våra förmågor för ett gott samhälle.

Ditt val gör skillnad

Camilla Olsson, Byarum. Kandidat till Kommunfullmäktige för Kristdemokraterna

Taggar

2 reaktioner på Debattinlägg om demokrati och värderingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *