Nyheter

Debora chef över sommarkul

Nyheter 20-åriga Debora Petersson från Vaggeryd tar kommandot över sommarkul under sommaren. Läs repotaget om henne här.

Debora Petersson

Sommarkul är en kostnadsfri aktivitet som pågår under hela sommaren för ungdomar mellan 7-18 och i år är det 20-åriga Debora Petersson som ska se till att allt går som planerat.

– Ja man måste hela tiden vara steget före så att säga. Det är min uppgift att kunna svara på frågor och reda ut problem som uppstår under sommarens gång, sedan får jag även hålla i möten och styra upp planeringen.

Hon har förut varit feriepraktikant men tar nu över ett mycket större ansvar och kliver in som verksamhetschef.

– Nästan alla andra som arbetar är ju äldre än mig men det ska verkligen bli superkul. Jag gillar att arbeta med barn och åka runt och hålla i aktiviteter för dem. Vi har en Instagram där vi varje vecka lägger ut planeringen om vart vi ska vara och vilka tider och sedan kan det komma mer info precis dagarna innan och så.

Tanken var att de idag skulle hålla hus på skateboardparken i Skillingaryd men när jag kom dit möttes jag av en affisch som berättade att på grund av vädret så har de valt att vara inomhus i UC/UG centralen på torget, endast ett stenkast bort.

Precis innanför dörren möttes jag av ett gäng ungdomar som satt och pärlade i åldrarna 10-13.

– Det varierar lite hur många som kommer beroende på vart vi är, igår när vi var i Vaggeryd var det väl ungefär tjugo ungdomar. Nu under sommaren är det oftast de yngre som kommer men på kvällarna under skoltid så brukar det vara högstadielever och de äldre ungdomarna. Vi är här för att träffa och umgås med barnen oavsett hur många som kommer men vi vill att alla ska känna sig välkomna och veta att de har ett ställe att vara på under sommaren.

Är det på den här vägen du vill fortsätta arbeta eller har du andra tankar?

— Jag ska faktiskt börja studera nu till höst. Mitt intresse för teknik har alltid varit stort och nu ska jag utbilda mig vidare till byggnadsingenjör men jag tänker fortsätta att jobba med barnen. Exempelvis på fredagar sedan kommer det alltid finnas en lucka man kan hoppa in. Det är det som är så bra med mitt jobb eftersom ungdomarna går i skolan samtidigt som jag kommer att göra så kan jag kombinera skola och jobb.

Barnen visar mig vad de håller på med och jag frågar dem om de brukar vara på sommarkul.

– Japp, jag var här förra året också. Kolla jag har fortfarande på mig ett armband vi gjorde då, säger en kille som visar sitt orangea egentillverkade armband gömt under tröjärmen.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *