Nyheter

Deckarfrida besöker Teds

Nyheter Till Teds smörgåsbutik kommer deckarförfattaren Frida Moisto, från Jönköping, på besök för att signera sin bok och förhoppningsvis inspirera någon mer till att förverkliga sin dröm.

Privatbild

Frida Moisto är sjuksköterskan från Jönköping som följde sin dröm… Att skriva sin egna bok. Nu kommer hon till Skillingaryd.

– Jag älskar deckare och har alltid tyckt om att skriva. Saknat en deckare som utspelar sig bara i Jönköping, så jag bestämde mig för att skriva en själv. Eftersom det är otroligt svårt att bli utgiven på traditionella förlag bestämde jag mig att ge ut boken själv till en början, berättar Frida.

Det finns coola kvinnliga huvudkaraktärer i deckargenren, men det var för få, så Frida bestämde att om hon skulle skriva så skulle det bli om en cool kvinna. Huvudpersonerna i hennes debutbok är Lisa Engström, kriminalkommissarie och Sten Johansson som utreder mordet på en advokat. Allt utspelar sig i Jönköping.

– Försäljningen gick väldigt bra, jag sålde över 3 000 böcker själv. Därefter hörde ett bokförlag av sig och ville ge ut boken, så det är samma bok nu, som tidigare, men med nytt omslag och boken är inbunden, säger Frida.

Att det blir en uppföljare är säkert för skrivarbetet har redan börjat och utgivning av bok nummer två i deckarserien blir framåt höstkanten.

– Det bästa med att skriva är att man får bestämma precis allt. Allt ifrån hur de ska se ut, prata, tycka om och göra. Man får bestämma vad som ska hända, hur de ska agera och hur boken ska sluta men ibland är karaktärerna svåra och får verkligen sina egna liv och gör inte alls som jag har tänkt. Då får man redigera istället, menar Frida med ett leende.

Vad kommer du att locka deckarläsare med när du besöker bygden?
– Jag kommer att prata om mitt författarskap, min bok och hur den kom till. Men också om att våga följa sin dröm och våga tro att man kan lyckas. Jag visste inget om bokbranschen när jag gav mig in i den. Förhoppningsvis inspirerar jag någon annan att våga följa sin dröm, avslutar Frida som i mars besöker Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd med sin bok ”Som nitroglycerin”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *