Nyheter

Deckarsugna läsare träffade Frida

Nyheter Under onsdagkvällen besökte Frida Moisto, nya deckardrottningen från Jönköping, Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd.

Patrik och Ted bakom disken och Frida samt boken framför  [1/8]

Frida signerar sin deckare  [2/8]

  [3/8]

"Lyckad kväll" tyckte duon  [4/8]

  [5/8]

Inger och Birgitta var nöjda med kvällen och skulle strax hem och läsa  [6/8]

Evelina Jernsand förgyllde deckarkvällen  [7/8]

Signerad, men till vem?  [8/8]

”Jag har alltid gillat deckare så det klart att jag har köpte en bok” säger Gunilla Otterberg när vi möter henne med en precis nysignerad bok.

Under härlig cellomusik som spelades av Evelina Jernsand från Bor hade deckardrottningen bokförsäljning och signering av sin ”Som nitroglycerin”.

Fikat hade Inger Johansson och Birgitta Krusing redan klarat av och var mycket nöjda med kvällen.

– Frida berättade hur man skriver en bok och att man ska använda sig av mentorer och korrekturläsare. Hon har sålt mängder med böcker själv och det är inte dåligt. Jag har köpt två böcker. En ska jag ha själv och en ska jag ge bort. Frida nämnde att det kommer en bok till i höst och då handlar jag den också, jag tycker om deckare, säger Inger Johansson från Skillingaryd.

När kön så sakteliga har minskat får vi en liten pratstund med deckarförfattarinnan vid signeringsbordet.

– Första boken tog två år att skriva och uppföljaren, som kommer till hösten, ett år. Jag har bestämt att handlingen ska vara lokal och jag har två alster till där hemma som är påbörjade, säger Frida Moisto.

Hur deckardrottningen hamnade i Skillingaryd en onsdagskväll kan Ted Engdahl svara på;

– Fick upp det på sociala medier och tänkte att det kunde vara en rolig grej. När uppföljaren kommer är Frida givetvis välkommen tillbaka, säger smörgåsspecialisten Ted.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *