Nyheter

Del av gång- och cykelvägen stängs av

Nyheter Vaggeryds energi bygger ny fjärrvärmeledning för att koppla ihop fjärrvärmenätet i Skillingaryd och Vaggeryd. På grund av detta behöver en del av gång- och cykelvägen mellan Vaggeryd och Skillingaryd stängas av från och med i dag till mitten av maj. Gång- och cykeltrafik kommer istället att ledas om via Jönköpingsvägen.

Omledningen av gång- och cykeltrafik sträcker sig från Smedbygatan i Vaggeryd och 300–400 meter söderut på Jönköpingsvägen. Den gula markeringen i bilden längre ner på sidan visar sträckan för omledningen.

Barriärer kommer att finnas på plats för att separera och skydda gång- och cykeltrafikanterna från fordonstrafiken på Jönköpingsvägen. Hastigheten kommer också att vara sänkt till 30 kilometer i timmen på sträckan för samtliga motorfordon.

Under tiden som arbetet pågår kommer framkomligheten på Jönköpingsvägen att vara begränsad. Därför rekommenderas alla fordonsförare att om möjligt välja annan väg , till exempel E4:an.

Arbetet med fjärrvärmeledningen beräknas pågå fram till slutet av april. Därefter ska gång- och cykelvägen återställas innan den kan öppnas upp igen i mitten av maj.

Källa Vaggeryds Energi och Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *