Nyheter

Delade meningar om nya lokaler vid Fenix

Delade meningar om nya lokaler vid Fenix

Nyheter Det var en synnerligen debattsugen kommunstyrelse i Vaggeryds kommun som samlades till det nya årets första sammanträde.

Debattlusten gällde inte minst frågan om skokllokaler i Vaggeryd vid  Hjortsjöskolan – men framför allt vid Fenix.

Utgångspunkten för debatten kring Fenix var att släppa till medel för tre till provisoriska lokaler (moduler) vid Fenix och att omgående verkställa beslutet. Fram till dess att paviljongerna/modulerna kommer på plats ska andra lokaler hyras, ”för att snarast se till att SFI-undervisning ges till alla som står i SFI-kön”.
Representanterna för Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet var emot denna lösning men förlorade omröstningen. Man förordar istället att Östra skolan öppnas igen.

Socialdemokraternas fyra ledamöter ville å sin sida inte enbart lämna klartecken till modullösningar. Man ville också ge miljö- och byggnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för byggande av nytt högstadium.
– Vi ville ha det beslutet eftersom det är bråttom. Det handlar om ett stort projekt och tiden går.  Dessutom ser vi stora samordningsvinster med ett högstadium vid Fenix, säger kommunalrådet Kenth Williamsson.

Men hans kollega Allan Ragnarsson håller inte riktigt med:
– Jag har respekt för (S)-gruppens synpunkter, men vi är inte redo. Vi vill avvakta den utredning som pågår inom barn- utbildningsfövaltningen innan vi tar ställning. Det är som (S) sa bråttom men vi räknar med att ta ställning inom en månad.
Därför samlade (S)-förslag bara fyra röster mot Femklöverns sju. (V) och (SD)-ledamöterna  avstod från att rösta.

Nä de gäller de provisoriska lösningarna för Hjortsjöskolan var det endast (SD)-ledamoten  Jan-Olof Svedberg som röstade emot. Man anser att kommunen istället ska söka tillfälliga lokallösningar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *