Nyheter

Delat ordförandeskap i teknisk nämnd

Nyheter Från fem till sju ledamöter i en nyvald teknisk nämnd där ordförande heter Kenth de första två åren i mandatperioden och Gert de två sista. Den tidigare ordförande finns nu som ersättare i tekniska nämnden 

Kenth Williamsson (S) blir ordförande för tekniska nämnden de närmsta två åren

Valberedningens förslag, som ledamöterna i kommunfullmäktige beslutade om, var följande i tekniska nämnden för kommande mandatperiod 2023-2026; 

Ordförande: 2023-2024 Kenth Williamsson (S), 2025-2026 Gert Jonsson (M)
Vice ordförande: Olof Sjöholm (C)

Ordinarie ledamöter: Allan Ragnarsson (M) under 2023-2024, Vincent Persson (S) 2025-2026, Gina Ryman och Finn Ohlsen (båda S), Christer Sandén (KD) och Stig Svensson (SD). 

Ersättare som valdes under kommunfullmäktige blev: Kenneth Åberg (S), Jerry Karlsson (M), Håkan Gustavsson (S), Rolf Olofsson (EMP), Martin Persson (SD) och Johanna Malmborg (C). 

Jerry är kvar i tekniska nämnden, men nu som ersättare och har partibeteckningen M

Jerry Karlsson, Skillingaryd, engagerade sig tidigt i politiken och från och med nästa år går han under moderaternas vingar. Pragmatisk lokalpolitik är en av anledningarna till partibytet och går in som ersättare i tekniska nämnden.

– Ingen schism alls, jag hade funderingar på om jag skulle fortsätta engagera mig över huvudtaget. Men orsaken till partibytet beror på Gerts (reds anm; Jonsson) förtroende han har gett mig. Pragmatisk lokalpolitik. Jag tog beslutet innan valrörelsen drog i gång, kommenterar Jerry Karlsson, tidigare L men nu M. 

Gert Jonsson (M) kommenterar partiets nyförvärv: 

– Jerry har gjort ett bra jobb, är en lätt person och vi har jobbat nära och stöttat varandra i tekniska frågor. Det är ju alltid så att det rör på sig i de olika partierna och Jerry kommer nu in till oss. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *