Nyheter

Det är Fiberföreningarna som skall vara stolta – inte moderata kommunalrådet

Nyheter I måndags sände Sveriges radio P4 sitt program "Förmiddag med Magnus Nilsson" direkt från Skillingaryd. Kommuninvånare som slutit upp på torget fick möjligheten att svara på frågor och utanför Skillingehus fick flera politiker göra detsamma. Läs insändaren här

Arkivfoto från 2019. Fibergrävning i Västra Fiberföreningen

När Gert Jonsson (M)  kommunstyrelsens ordförande fick frågan ”Vad är du mest stolt över den här perioden” svarade Gert: ”Fiberutvecklingen, att hela kommunen har fiber”. 

Ett i högsta grad förvånande svar av Gert vars fram-voterade förslag i kommunstyrelsen var på väg att stoppa denna fina landsbygdsutveckling.

När fullmäktige vid mötet den 28 november 2016 skulle ta slutliga beslut om ”fiberutbyggnad i Vaggeryds kommun” föll Gert Jonssons (M) förslag och istället bifölls Socialdemokraternas förslag till beslut, efter risk för återremiss. 

Kommunstyrelsen förslag kom således att ändras i sista stund utav kommunfullmäktige efter initiativ av Kent Williamsson (S).

Det är inte kommunen som finansierat denna stora fiberutbyggnaden utan det är staten och brukarna med sina anslutningsavgifter. Det är staten och de ideella Östra respektive Västra fiberföreningarna som kan vara stolta för för denna fina Landsbygdsutvecklingen i vår kommun. 

Att i ett radioprogram försöka slå blåa dunster i lyssnarna är inget som jag går på utan för mig gäller sanning och saklighet. Det borde alla uppmärksamma i höstens val den 11 september.

Bo Holst

Taggar

Dela


6 reaktioner på Det är Fiberföreningarna som skall vara stolta – inte moderata kommunalrådet

Vi som var först drog första vinsten
Vi var provgrupp och många anslöt i området så det blev en fortsättning på fler område
(Var tvunget att det var tillräckligt många)
Skulle vara svårt att vara utan nu

Ja sanningen kan ibland vara bitter. Hoppas du minns punkt 3 i kommunstyrelsen förslag i oktober 2016 där din formulering gav innebörd till att kommunen skulle äga landsbygdsnätet och vara mottagare utav statsbidraget. Detta gick emot förutsättningarna att få statsbidrag men du fick alla att votera emot Kent Williamsson förslag om att ändra skrivningen men i Kommunfullmäktige fick du ge dig. Hade inte detta skett så hade inte de Ideella Fiberföreningarna fått något statsbidrag.

Centralt drev moderaterna att marknaden skulle lösa fiberinvesteringen. Men marknaden gjorde inget för landsbygden men det gjorde Socialdemokraterna med beslutade om statsbidrag som skulle utgå till ideella fiberföreningar för att få till fiber på landsbygden.

Jag har varit revisor i Östra Fiberföreningen och är stolt över att hålla mig till sanningen

Ett märkligt och osant påhopp Bo.
Jag är fortfarande stolt över vad fiberföreningarna har gjort, helt enormt. Och jag är också stolt över vad femklövern och jag gjorde när vi fick till alla kommunanslutningar och kommunal borgen.
Jag tror att det kan vara en poäng i att glädjas och vara stolta tillsammans och inte bara vara bitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *