Nyheter

Det är inte vindkraften i sig som det är fel på

Nyheter VK Park Boarps ideella förening debatterar.

Öppet brev till samtliga ledamöter i Kommunfullmäktige samt dess ersättare:

Vi har hela tiden hävdat en sak: Det är inte vindkraften i sig som det är fel på. Men, om man inte beaktar problemen som faktiskt redan har uppstått, och det faktum att regelverket inte hängt med vindkraftsverkens utveckling med mera, ja då kan det uppstå riktigt allvarliga situationer och människor hamnar i kläm, och sedan är dessa faktiskt helt utan hjälp.

Vi förstår att Vaggeryds kommun inte är bekväm med situationen att inte ha någon vindkraft att tala om inom kommunens gränser.

Vi vet också att Vaggeryds kommun har lovat Länsstyrelsen och övriga kommuner i länet att ställa mark till förfogande för vindkraft, men då blir det blir ju faktiskt så, att om ni lovar något sådant då lovar ni också bort andra människors egendomar.

Nu har både KSau och KS kommit fram till att godkänna VK Park Boarp i sin HELHET !

Ta bara dessa två exempel: ni bryr er inte om situationen i Mörkhultet som aldrig kommer att fungera, och ni bryr er heller inte om situationen på Pälsabo. Ert beslut gör dessa bägge fastigheters fantastiska lägen värdelösa som framtida bostäder, och därmed raseras dess värden kraftigt.

Ni kommenterar ingenting överhuvudtaget, utan godkänner bara parken i sin HELHET.
Ni inväntar heller inte den vindbruksplan som man tagit beslut om att beställa, och det sägs att den kostar cirka 500 000:-!
Ni köper helt att Eolus AB fortfarande inte har lagt fram en plan för hur elen skall lämna parken, ledningsgator kommer alltså att drabba fler fastigheter och människor som ännu inte har en aning om HUR/VAR!

Eolus AB har inte heller ritat in platsen för transformatorer, vem får kanske dem som granne ?

Så efter allt detta och mycket mer därtill, borde ni väl innan ni låter kommunfullmäktiges ledamöter ta beslut om denna park, detvill säga_ under fullmäktigemötet innan beslut berätta för oss hur ni tänker och vad ni har som underlag för beslutet.

Det borde väl vara ett rimligt krav? Vi är ju trots allt också medborgare/väljare i Vaggeryds kommun

Och glöm inte, med ett ja till detta beslut så stoppar ni all nybyggnation i en ganska så stor del av Vaggeryds kommun, och detta ifrån dag 1.

Vaggeryd 21 mars 2017

VK Park Boarps ideella förening

Genom ordförande Ken Frick

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *