Nyheter

Det blir avfallssamarbete med GGV-kommuerna

Det blir avfallssamarbete med GGV-kommuerna

Nyheter GGV eller VESUAT? Vem av dessa bokstavs-kombinationer skulle bli partner för Vaggeryds kommun i framtidens kommunala avfallshantering? Svaret blev det väntade.

GGV, det vill säga Gislaved, Gnosjö och Värnamo får Vaggeryd som samarbetspartner. Det kan ge nya jobb i Vaggeryds kommun som tänkbart säte för den kommunorganisation som nu ska bildas.
Efter att Femklävern i fjol gjort tummen ned för samarbete GGV, Jönköping samt Habo och Mullsjö vände Vaggeryds kommun blicken mot höglandskommunerna i VESUAT (Vetlanda, Eksjö, Sävsjö, Uppvidinge, Aneby och Tranås) .
Men till sist föll valet som väntat alltså på de gamla vännerna i söder och sydväst. Såväl Femklövern som (S) stödjer denna linje.
– Som jag uppfattar det blev det samarbete vi sedan tidigare har med GGV avgörande. Det kändes lite avlägset att samarbeta med Tranås och Aneby i en så stor fråga, säger tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård (C).
Efter att de nödvändiga besluten tagits i Vaggeryds kommun ska en kommunorganisation med två politiker vardera från de fyra kommunerna bildas.
– Det blir ett rullande schema för uppdraget som ordförande för den nya kommunorganisationen där de olika teknikvalen kommer att avgöras. Ett bra och demokratiskt upplägg, menar Toftgård.
Ännu bättre blir det förstås om Vaggeryd blir säte för denna organisation. Om det blir så är det sannolikt Vaggeryds utmärkta geografiska läge som fäller avgörandet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *