Nyheter

Det blir café i Nåthult

Nyheter Efter några vändor och överklagande av tidigare kommunalt beslut beviljade miljö- och byggnämnden bygglovet till sökande i Nåthult utanför Skillingaryd.

Det blir cafébyggnad i Nåthult. Arkivbild

I december 2020 inkom första förfrågan om att uppföra en cafébyggnad i Nåthult.

I maj förra året berättade vi om att politikerna i miljö- och byggnämnden avslog ansökan om att en cafébyggnad byggs i Nåthult utanför Tofteryd. Anledningarna var bland annat att alla handlingar inte fanns och att tänkt byggnation skulle ge en negativ inverkan på stads- och landskapsbilden. 

Fastighetsägaren överklagade kommunens beslut då man tyckte att ”kommunen inte hade tillräckligt på fötterna”. Länsstyrelsen godkände överklagan och höll med fastighetsägaren. Kommunens svar när beslutet från länsstyrelsen anlände var att ”vi var övertygade om att länsstyrelsen skulle hålla med oss, vi tycker inte att ett café passar in bland maskinhallar och tre bostäder”. 

I mars i år lämnades ett positivt förhandsbesked och vid oktober månads nämndemöte beviljades således bygglovet för cafébyggnaden i Nåthult. 

– Nu är alla handlingar på plats och vi lämnar ett positivt besked och ja till bygglov till caféverksamhet i Nåthult, säger miljö- och byggnämndens ordförande Peter Sjöberg (M). 

__________________________


Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


1 reaktion på Det blir café i Nåthult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *