Nyheter

Det blir en annorlunda Fars dag i dag

Nyheter Med nya restriktioner gör att firandet av våra pappor i dag blir lite annorlunda. Vi har hört efter hur några pappor i kommunen funderar över dagen som är deras i dag

Utanför Beklädnadsaffären uppmärksammas invånarna att Fars dag är idag

Några pappor svarar på frågorna om hur deras dag blir i dag och om man önskar sig något speciellt.

Mattias Östenälv, pastor i Pingstkyrkan i Skillingaryd:
– Vår familj är inga stora farsdagsfirare. Ofta glömmer vi den tillställningen. Men ibland har min fru överraskat mig, inte med en slips, eftersom hon vet att jag ogillar denna strypsnaran, men med andra saker. Som exempelvis en godispåse. Det är alltid trevligt att fira små händelser och i år tror jag att det är extra viktigt. Små handlingar kan få stor betydelse. Så min söndag blir nog ganska vanlig tror jag.

– Om jag fick önska mig något skulle det vara att covid drog förbi lika snabbt som det kommit. Men det verkar som om vi får hålla ut och hålla avstånd till varandra ett bra tag till.

Mats Bergman, ordförande i kyrkorådet, Vaggeryd:
– Det blir inte som vanligt. Vi kommer möjligen att träffa någon av pojkarna men då utomhus till exempel på en promenad med hundarna.

– Min önskan är nu att smittspridningen avtar och att vi då får möjlighet att träffa barn och barnbarn i jul istället.

Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Kvighult:
– Visst blir det annorlunda. En son har jag som granne så det blir nära och bra, en son i Växjö och där blir det nog hälsning via skype, tror jag. Jag behöver ingen present, men jag önskar mig att nästa år blir bättre. Däremot vet jag inte hur jag ska uppvakta min far som är lite till åren kommen. Skulle så innerligt gärna sitta nära och klappa hans hand och lågmält samtala om livet. Men jag kanske riskerar hans hälsa och det går inte att covidtesta sig utan symtom. Så det lutar nog åt, att i telefonen, fira min far. Och några presenter har han aldrig velat ha. Dessutom har han flyttat så det är nog fullt med grejer som det är. Men herregud vad jag saknar den fysiska kontakten med nära och kära.

Jan Fritz, Skillingaryd:
– Vi brukar inte fira speciellt mycket under så kallade normala förhållanden. Men jag uppskattar om man kan umgås med familjen och kanske äta något gott. Firandet av min far blir på distans ett år som detta.

CG Gustavsson, Ryd Åker:
– Ingen skillnad. Vi brukar aldrig fira fars dag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *