Nyheter

Det blir en rivstart för LogPoint

Det blir en rivstart för LogPoint

Nyheter Nu tycks tidpunkten ha kommit för kommunen att sätta spaden i jorden för arbetet med LogPoint-området i norra delen av Vaggeryds kommun.

  85 miljoner kronor avsattes till att börja med. Men av den summa har endast 15 miljoner använts.
Länge såg LogPoint ut att stanna vid en pappersprodukt. Det har dock hänt mycket på andra sidan kommungränsen under de senaste månaderna. Nu menar politikerna att den byggprocessen kommer att sprida sig över kommungränsen söderut.

– Målsättningen är att ha byggbara tomter klara hösten 2017 och att  sedan område två ska vara byggklart ett år senare, säger tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård.

Med området ett menas den släta marken fram till höjdssträckninen utmed E4, nordväst om Södra Stigamo by.

Område två är det nya i LogPoint-projektet. Detta område kom på allvar in i den pågående planeringen efter ett socialdemokratiskt förslag vid kommunstyrelsens sammanträde förra veckan.

– Det är viktigt att vi inte stannar i den norra delen av området, konstaterade kommunstyrelsens vice ordförande Kenth Williamsson.
– Det trycker på rejält norrifrån och därför måste vi förbereda oss för att komma igång även i södra delen av LogPoint. Det innebär att vi nu även måste titta på den södra delen ned till riksväg 30. Vi tror också att markområdet vid korsningen med riksväg 30 kommer att bli attraktivt. Det har varit svårt att komma igång men nu är det tydligt att det finns en bred uppställning  för LogPoint inom politiken.
Det innebär att man till att börja med kommer att bygga en ny väg i nordsydlig riktning mellan gamla E4 och motorvägen. Det är området väster om denna nya väg och intill motorvägen som ska stå klart 2018. Detta området omfattar drygt tio hektar.

Det som nu närmast händer är till att börja med två olika saker:
– Vi starar projekteringen för den norra delen fram till höjdkurvan. Dessutom drar vi igång arkeologiska undersökningar i den södra delen,  säger Per Olof Toftgård.
Han berättar att det för några år sedan talades det om stora terasseringar på det kommunägda markområdet söder om Södra Stigamo by.
– Men i och med att vi  nu börjar med att projektera de mindre tomterna utmed motorvägen  bör vi kunna komma igång ganska snabbt, menar han.

Nästa vecka hålls i Folkets Hus i Vaggeryd ett informationsmöte för allmänheten om kommunens LogPoint-satsning. Där kommer utförligt att beskrivas hur skattemedlen ska användas.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *