Nyheter

Det blir ersättningslokaler för eleverna

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens ordförande utrymmer mellanstadieskolan vid Hjortsjöskolan av hälsoskäl och tekniska nämnden ordnar ersättningslokaler.

Arkivfoto

Under våren fick mellanstadiebyggnaden vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd problem i ett klassrum, ett grupprum och en del av kapprummet där vatten läckte in. Vid provtagning uppvisades förhöjda fukthalter och mikrobiella skador i byggnadsmaterial. Personalen fick allergiska reaktioner och undervisningen flyttades till annan byggnad. Barn- och utbildningsnämnden, och förvaltningen, har i ett flertal skrivelser anmält arbetsmiljöproblem.

Tekniska nämnden vände sig till kommunstyrelsens arbetsutskott, som i sin tur kopplade tillbaka ärendet till tekniska. I fredags överlämnades en skrivelse av barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD) att mellanstadiet ska utrymmas av hälsoskäl samt en begäran till tekniska nämnden om att ordna ersättningslokaler. ”Vi önskar ersättningslokaler i närområdet för att verksamheten inte ska försvåras och vi utrymmer aktuell byggnad”.

Under gårdagen extrainsattes ett möte i den tekniska nämnden, som gjordes på plats vid Hjortsjöskolans mellanstadie i Vaggeryd.

Enligt snabbt justerat protokoll finner man att tekniska nämnden ber tekniska kontoret att ordna ersättningslokaler för mellanstadiet Hjortsjöskolan och att tekniska nämnden begär finansiering av ersättningslokalerna av kommunfullmäktige. En fördjupad undersökning ska göras för att fastställa vad för åtgärder som ska göras av befintliga lokaler och tekniska nämnden ber förvaltningen att ta fram ett kostnadsförslag och en åtgärdsplan för att renovera de befintliga lokalerna, om det är ekonomiskt försvarbart.

I en offert som lämnats av byggfirman i september månad, gällande renovering av ett klassrum, går det att utläsa följande uppdragsbeskrivning:

Rivning av befintliga mattor och papp, renslipning, spackling, slipning, nytt golv, målning, byte av sex fönster, ny vägg under fönstret samt nytt undertak.

Med beskrivna åtgärder, samt el- och rörarbeten, hamnade offerten på 311 000 kronor.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Det blir ersättningslokaler för eleverna

Bra. Bra också av Per-Erik att skriva i den tidning vi alla tycker om – även något för andra chefer att göra. Det är bra för demokratin att ni kommer ned till fotfolket

Imponerande av tekniska nämnden och tekniska förvaltningen att ni fick fram beslut så snabbt! Tack och bra jobbat!!
Per-Erik Lorentzon
Skolchef

Man blir allt orolig vem som lämnat offerten?
Förutsätter att det inte är byggfirman man ligger i fejd med angående Fenix 2….

Allt detta hade inte behövt hända om man hade haft ett underhåll på fastigheten som fungerat!
Den firman som har brustit i underhållet, går den fri?
Kommunen har ju betalat för en tjänst som inte har synts till!
Man kan se stuprör och hängrännor som är överfulla.
Vatten sprutar på fasaden år efter år.
Dräneringen är igensatt, vilket gör att det väller upp vatten från marken och genomsurar grunden och då blir inte en byggnad så gammal.
Allt detta förfall kom till när kommunen la ut underhållet på upphandling.
Nu kan man se vad man fick för pengarna, nämligen mögelhus och sjuka människor.
Ren skam är det!

Om det är nån som tänkt flytta till Vaggeryds kommun så finns här för små och för få skolor med härlig mögel doft, ishall med samma doft.
Egentligen är väl båda idrottsanläggningarna i väldigt dåligt skick.
Ni kommer att få två mindre simanläggningar som är i behov av renovering…
Tja, finns det nåt ordentligt? Jo, någon ny förskola men det väger ju inte upp allt annat om man tänker flytta hit eller?
Just det, Skillingaryds Arena och den nya rondellen är jag stolt över!
Man borde nog börja titta på om man skulle flytta till en annan seriösare kommun där man satsar på våra barn som är det bästa vi har här i livet!

En helt vanlig förälder som har tappat tålamodet!

Renovera och förstärk hela konstruktionen av mellanstadiets byggnad och bygg sedan en övervåning. Vips så finns 10 extra klassrum…

Ändra även systemet för vaktmästare, såå undermåligt underhåll är skämmigt!! Kolla mellanstadiets sida mot Ödestuguvägen? Hur sjutton får det se ut så? Fullt synliga mögelangrepp, trasiga markiser mm mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *