Nyheter

Det blir fler flerbostadshus i Vaggeryd

Nyheter Vid Västra strand och Götafors har kommunen lediga tomter och kommunstyrelsen diskuterade vad de skulle användas bäst till. Villatomter eller flerbostadshus

Lediga kommunala tomter blir bebyggda av flerbostadshus

– Vi har ett tryck på tomtmarker i kommunen och vi har två tomter som ligger i Västra strand och Götafors som man skulle kunna göra om till villatomter. Det fanns också förslag på flerbostadshus istället för villatomter och beslutet vi tog under kommunstyrelsen är att det blir flerbostadshus, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är viktigt att vi blandar bebyggelser och det måste finnas ett annat alternativ om man vill bo i samma område men inte kan bo kvar i en villa. Vi kan konstatera att femklövern inte vara överens i den här frågan när vi hade sammanträde i arbetsutskottet. Men vi tackar för att ni nu har anslutit er till vårt förslag, avrundar Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


9 reaktioner på Det blir fler flerbostadshus i Vaggeryd

Så har det varit länge i Skillingaryd
Skulle bli nya tomter men ser ingen verksamhet där nu så det ligger väl i träda

Håller med! Kommunen ska väl i första hand jobba för kommuninvånarna, inte stora bolag.
Har sett flertal tomter bokas i samma företag, där olika företag erbjuder flertal tomter på västra strand.
Man vill ju verkligen ha utrymmet att välja husleverantör själv när man gör sin livs största affär. Både ekonomiskt/standard/estetiskt.
Om man vet att det är tryck, varför så bråttom att sälja av till företag som dessutom bygger för att tjäna pengar?

Håller verkligen med MP. Hur kan kommunen tillåta detta? Flera hus står nu klara på Sommarvägen (osålda!) som hustillverkare byggt på spekulation. Om man ska bygga nytt vill man väl välja själv från allra första början… Dessutom blir väl området mycket mer attraktivt om det personliga får vara. Blev otroligt besviken när minst 3 hus/tomter på Vintergatan (samma osålda hus på Sommarvägen) blev till salu i veckan av en mäklarfirma i kommunen… Hur många tomter släppte man på Vintergatan? 7 stycken? och minst 3 av dem gick till hustillverkare! Samma vid Nestors! Och nu ska resten av obebyggda tomter gå till flerbostadshus… Helt galet!

Det finns ett otroligt stort tryck från privatpersoner som önskar köpa en tomt för att bygga just sitt drömhus. Mycket olyckligt att kommunen då tillåter husbyggarföretag att köpa upp majoriteten av de lediga tomterna (exempel Sommarvägen/Vintergatan) för att på så sätt begränsa valmöjligheterna för privatpersoner… Inte OK!

Det sas att man skulle göra tvärtom och bara släppa till privatpersoner men nåt gick nog fel, vet flera som inte fick nån tomt och vill bygga själva. Risken är nu att vi får tomma tomter/hus istället.

I Skillingaryd behövs nog inga flerbostadshus. De hoppas ju troligtvis på att de 300-400 som ska jobba på Aditro bor utanför kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *