Nyheter

Det blir ingen gymnasiesärskola nästa höst

Nyheter ”En trend att färre är inskrivna”. Barn- och utbildningsnämnden gör uppehåll i antagningen inför 2021.

Arkivfoto; Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Gymnasiesärskolan erbjuds idag via samverkansavtal med GGVV-regionen och Jönköping samt egen regi. De senaste åren har eleverna sökt sig till och antagits på utbildningar som erbjudits inom ovan angivna orter.

– Tittar man på det nu så är det en per årskurs och det blir ingen grupp om det är tre personer. Det är en trend att det är färre inskrivna. Som förälder kanske man väljer annat gymnasium eller eleven kanske går i ordinarie klass med extraresurs. Vi beslutade i onsdags att göra ett uppehåll i antagningarna inför hösten nästa år. Vi måste bestämma detta redan nu. Men skulle det bli ändring anpassar vi oss givetvis, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Idag finns två elever inskrivna på gymnasiesärskolan och båda eleverna avslutar sina studier i juni. Nämnden gick på förvaltningens förslag att göra ett uppehåll i antagningen till gymnasiesärskolan på Fenix tills elevunderlaget finns.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Det blir ingen gymnasiesärskola nästa höst

Varför då flytta sfi och delar av biblioteket från Fenix??
Här har vi en mycket fin gymnasieskola som fått fina lovord från tidigare elever och som dessutom har haft stora framgångar i fortsatta utbildningar!
Det sker en smutskastning av vår fina skola!

Synd tycker jag. I andra sammanhang är det så viktigt att man går på hemmaplan.
Undrar varför dessa elever söker sig till andra orter. Har de bättre utbud, trivsammare skola eller vad beror det på? Inte kan det väl bero på att de gärna åker flera mil om dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *