Nyheter

Det kan bli idrottshallar vid landsbygdsskolor

Nyheter Vid onsdagens sammanträde hos barn- och utbildningsnämnden prövades politikernas vilja till förslaget om idrottshallar vid landsbygdsskolor.

Arkivfoto från en gymnastikhall

Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, berättar: 

– I dag får man resa in till tätorten för att ha idrott. Vi ser att vi kan minska resekostnaderna. Det är också ett värde för landsbygden samtidigt som det är trångt i idrottshallarna i tätorten. Vi har diskuterat det här och det finns möjlighet att anlägga en mindre form av idrottshall. Det är givetvis inte gratis: en hall kostar runt 6 miljoner kronor och en årlig driftkostnad på runt en halv miljon kronor, menar Jenny Larsen (KD). 

– Vi ser att vi inte kan räkna hem det här ekonomiskt, då resorna till tätorten inte uppgår till driftpengen. Vi driver den här frågan vidare och vi tar inga beslut än, men vi ska fortsätta titta på det här och budgetberedningen får besluta om det finns politisk vilja till detta. Det som är aktuellt i så fall är Bondstorp, Byarum och Klevshult. I Åker finns hallen, dock utan omklädningsmöjligheter. Det finns aktiva idrottsföreningar på landsbygden och vi behöver också samverka nära med kultur- och fritid i den här frågan. 

Förslaget om idrottshallarna intill landsbygdsskolorna läggs inte i malpåsen, utan får fortsatta diskussioner inom Skillingehus väggar. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Det kan bli idrottshallar vid landsbygdsskolor

Bra idé. För att tjäna pengar tillbaka kan man fundera att ha ett gym i idrottshallen för de som bor på landsbygden. Nu är det för långt bort att åka till Vaggeryd/Skillingaryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *