Nyheter

Detaljplan görs om för att stänga järnvägsövergång

Nyheter Trafikverket inkom med en ansök om ändring av planbesked och kommunstyrelsens arbetsutskott har nu sagt ja till en väg intill järnvägen

Lila linjen är nya gatan

Trafikverket planerar att stänga järnvägskorsningar mellan Hok och Vaggeryd. Ansökan om byggnation och ersättningsväg fanns på kommunstyrelsens arbetsutskott redan i vintras. Då beslutades att ändra befintlig detaljplan för att möjliggöra byggnation av en väg som går från Idrottsplatsen och österut.

Ersättningsvägen från Idrottsplatsen ska serva boende i Mölna samt en mindre del av en obebyggd skogsfastighet vid Gärahov och planeras anslutas till Karlavägen.

Ändringen som nu är beslutad avser planläggning av gata, allmän platsmark, vilken ersätter tidigare planbestämmelser gällande industri och natur. Inga övriga bestämmelser i befintlig detaljplan ändras. I samband med ändring av detaljplanen har det ursprungliga analoga plankartan digitaliserats i syfte att öka den digitala tillgängligheten. Trafikverket har anlitat konsult för framtagande av planhandlingar. Ersättningsvägen kommer att byggas söder om järnvägen. 

– Nu svänger vi vänster och drar ut mot järnvägen, det får inte bli en lång raksträcka när vi är så nära idrottsplatsen i Vaggeryd, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Trafikverket bekostar ändringen av detaljplanen, såsom utredningskostnader, konsultkostnader med mer och kommunens kostnader består av utbyggnad av gatan. Byggnationen av nya vägen till Mölna planeras innan sommaren nästa år.

Taggar

Dela


1 reaktion på Detaljplan görs om för att stänga järnvägsövergång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *