Nyheter

Detaljplanen för Östra strand: ”Vi gör vad vi kan”

Nyheter Lägesrapporten gällande detaljplaner för bostäder är en stående punkt vid kommunstyrelsens sammanträde. Kommunen har 21 planer i gång.

Östra strand i norra delen av Vaggeryd. Foto från handlingarna 2019

Att en detaljplan kommer till tar olika lång tid och det sker under demokratisk process där samtliga ska få säga sitt. Med en större bemanning på kommunen ser politikerna nu ”ljuset i tunneln”. 

– Just för tillfället är min bedömning att vi har en stark formation och vi har många detaljplaner som börjar bli klara för antagande. Vi har fyra planhandläggare som är ordinarie samt att vi tar in konsulttjänster. Så bra bemannade har vi aldrig varit. Vi får en känsla av att vi är tydliga gällande prioritetsordningen, vi gör allt vi kan för att få fram Östra strand i Vaggeryd, menar Gert Jonsson (M). 

Kenth Williamsson (S) kommenterar månadens lägesrapport: 

– Nya planbesked är på ingång. Bra att man lyckats få in fler tjänster i budgeten, det var ett viktigt beslut. Nu börjar det sakta räta ut sig. Det ser mycket bättre ut jämfört med för ett år sedan. Även om vi har många planer så börjar det närma sig antagande. Det här arbetet sker inte över en natt och det kan fortfarande fördröjas av olika slag, men helt klart ser det bättre ut nu än tidigare, kommenterar Kenth. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Detaljplanen för Östra strand: ”Vi gör vad vi kan”

Fullständigt idiotiskt att bygga fler hus runt sjön. Grönområden i närhet till sjö är en faktor som lockar nya invånare från städerna. Vill man bo vid kringbyggda sjöar behöver man inte flytta från stan.

Tråkigt att man ska fördärva ett sådant fint ställe med bebyggelse. Är så skönt och fridfullt när man går runt sjön. Går väl att lägga detta projekt på andra sidan vägen mot Byarum istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *