Nyheter

Detaljplan vid Hjortsjöskolan haltar

Nyheter Tillfälliga lov för diverse fastigheter gör att skolans detaljplan måste ses över.

Tillfälliga lokaler på parkeringsplats. Arkivbild

Inom Hjortsjöskolans område i Vaggeryd finns det i nuläget fyra byggnader med tillfälliga bygglov där det också finns gång- och cykelvägar, gator och parkeringar som måste fungera. Skolan har inte heller erforderliga utemiljöer som lagen kräver. Tekniska nämnden ser ett behov att se över området när det gäller hur stor markyta som ska vara för skolans ytor och för allmänhetens ytor. 

– Vi ser att området haltar en del, det är tillfälliga bygglov vid elverket, paviljongen vid simhallen är ett tillfälligt bygglov och på parkeringsytan finns i dag tillfälliga lokaler. Cykelvägen gick i kanten på skolområdet tidigare, i dag är skolområdet över cykelvägen. Detaljplanen anger att det ska vara en gång- och cykelväg och tillfälliga bygglov kan inte förlängas hur länge som helst. Det är många saker som behöver ses över på området. Vi lämnar även till kommunstyrelsen att ta med sig hur man tänkt med simhallen, om den ska byggas om och vara kvar på området. Men helt klart behövs en översyn av detaljplanen, menar Jerry Karlsson (L) som nu lämnat en begäran om översyn av kvarteret till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


15 reaktioner på Detaljplan vid Hjortsjöskolan haltar

Politikerna tjafsar inte. Man vet vem som styr i Vaggeryds kommun det är femklövern (M, C, KD, L, MP). Att de misslyckas med allt det är ett bevis att våra barn inte utvecklas på rätt sätt.
Gör något rätt för egen skull

Detta är under all kritik. Att hålla på och lappa och laga är bara billigt i längden. Riv skiten och bygg nytt. För om några år så kommer det att komma fram mer av det dåliga underhåll som är idag. Pinsamt att låta sina barn gå i dessa undermåliga lokaler. Tänk långsiktigt i stället. Tror det skulle behövas lite nytt blod i alla partier och inte en massa gamla lokalbor som ska ha det som det var förr. Satsa er ur detta och visa att detta är en kommun som vill dess invånare väl.

En skatepark samt en stor fin lekpark hade inte heller varit fel. Om lilla Limmared kan ha råd med med en sådan stor park så borde Vaggeryd det också.

Det typisk när det så många viljor som ska komma överens om något hållbart……
Jag är så orolig för barnens skolgång när de aldrig blir prioriterade utan slängs in överallt och ingen skolgård att kunna få ut sin energi på och leka så dom kan koncentrera sig på lektionerna. Nu får de vara nog!

Politikerna tjafsar på om vem som gjort rätt och fel, och man verkar ha noll förmåga att få till en bred överenskommelse.

Under tiden skyfflas elever runt som spelpjäser mellan lokalerna mellan tillfälliga och ibland undermåliga lokaler. Hur ska man kunna bedriva bra undervisning om inte ens grundförutsättningarna finns?

Ni verkar glömma att det faktiskt är barnen som får ta smällen av er oförmåga att lösa situationen.

Det finns en kontinuitet gällande kommunens förvaltning och nyproduktion . Skit i underhållet, köp vilket uppenbart fuskbygge som helst och inspektera med skygglappar.

För det första Seger, så var vi överens om att bygga en ny skola redan 2015 i Vaggeryd. Detta beslut drog ni tillbaks utan att veta var en ny skola skulle kunna uppföras. Efter en längre tid hade ni kommit fram till att två mindre skolor skulle byggas och två placeringar för detta. Inget av dessa två områden passade för skolor och nu kommer PHL bygga på den ena tomten och på den andra blir det också bostäder. Då ni inte lyckades ta fram några skolområde så gjorde vi socialdemokrater detta. Ett område i Götafors och ett vid Gärahov – helt utan tjänstemän till vårt förfogande! Såå sluta släng sten i glashus och även om du inte behöver glädjas över våra förslag, gläd dig över de barn, föräldrar och anställda som kommer få en ”riktig” skola snart istället för att klanka ner på andra.

Skandal att våra barn ska spendera sin skoltid i tillfälliga lokaler eller i slitna lokaler. Skäms Vaggeryd kommun!
Vår son har sedan förskoleklass behövt tillhöra både Götafors, Östra skolan och Hjortsjöskolan.
Ingen stabil och trygg skolgång för barnen att behöva flytta runt på detta sätt till tillfälliga lokaler. Vad väntar ni på? Slitna lokaler löser sig inte av sig själv! Gör om och gör rätt!

Precis som din regering gjorde med Cementa på Gotland? Tycker allt det är bättre att få upp skolorna med tillfälliga bygglov än inte alls. Vad jag vet sitter den så kallade oppositionen med vid samtliga möten i samtliga nämnder. Vill man som ni bevara allt gammalt mök och inte bygga nytt och större lär lokalproblemen bestå tyvärr. Med tanke på vad våra eget ägda lokaler kostar så tror jag inte det blir dyrare att hyra heller. Tycker de tre skollokaler vid Hjortsjöskolan blev bra och ser klart trevligare ut det gamla som är i den gamla delen, tror att nya Götaforsskola blir bra också faktiskt.

”Precis som din regering gjorde med Cementa på Gotland”. Här gäller det tydligen att dra ner debatten på låg nivå.

Kommunen gör som den vill. Tänk om en privatperson hade burit sig åt på detta sätt, det hade blivit dryga böter…

Äntligen inträder sanningen för femklövern i Vaggeryds kommun. Att utveckla och se över detaljplanen är i grunden en basal demokratisk verksamhet för kommunen och dess invånare. Tänk det senast fattade beslutet om att hyra ny grundskola i Götafors förutsätter att firman som hyr ut skolan bygger den på ett beslut om att frångå gällande detaljplan. Detta verkar vara femklövern signum att aldrig våga följa tidigare fattade detaljplaner eller ens starta ett arbete om att förnya dom. Kan de vara så att inriktningen i femklöverns interna samtal ständigt skiftar så att man aldrig kan bli överens om något som håller i mer än ett par månader och blir det så när fem partiers politik bara slås samman utan att bli utvecklad till någon hållbar prioriterad helhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *