Nyheter

DFDS tog första spadtag – 150 nya jobb

Nyheter Under gårdagen satte rederi- och logistikföretag DFDS första "spaden" i marken, tillsammans med fastighetsbolaget CH Square. Byggnaden på södra Stigamo, som ska bli 36 000 kvadratmeter stor, kommer att stå redo för 150 nya arbetstillfällen i början av 2023.

Niklas Andersson, Divisionschef för Logistics inom DFDS, gräver det första spadtaget för logistikanläggningen som ska ge 150 nya arbetstillfällen.

Det råder full aktivitet på södra Stigamo, industriområdet längs E4:an i norra delen av Vaggeryds kommun. Grävmaskiner, traktorgrävare och truckar arbetar flitigt på olika delar av det över 200 hektar stora området.

I tisdags sattes spaden i marken för ytterligare en ny etablering. Nu är det DFDS, ett rederi- och logistikföretag, som har valt att uppföra en logistikanläggning på just södra Stigamo på grund av det strategiska läget i Norden. Under högtidligare former sattes grävmaskinens skopa i marken och markerade starten på det som till nästa årsskifte ska leda till 150 nya arbetstillfällen. CH Square heter fastighetsbolaget som tillsammans med DFDS utvecklar fastigheten som köpts av Vaggeryds kommun.

Enheten omfattar 36 000 kvadratmeter och kommer stå klar i början på januari 2023.

Pressinformation och foto: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


2 reaktioner på DFDS tog första spadtag – 150 nya jobb

Ytterligare ett företag med utländska ägare
Blir intressant och se hur bränslebehovet blir tillfredställt när det blir klart. Om det blir som vid vägbygget Ljungby/Lagan E4 utländsk företag som transporterade bränslet från hemlandet. För att slippa svenska priser.
Svenskt pris har skattats upp mycket sedan dess och att driva åkeri…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *