Nyheter

Dialogerna lägger grunden till framtidsplanen

Nyheter Alla orter i kommunen har fått besök av tjänstemän och politiker i medborgardialogen. Nu har politiken sammanfattat dialogerna

Arkivfoto från Klevshults medborgardialog

– Vi har kört hela rundan nu och vi hittade en metod för Vaggeryd och Skillingaryd också, som var kvar innan pandemin kom. Vi tackar våra medborgare och det har varit ett fantastiskt genomslag. Närmare tusen individer som har varit engagerade under våra dialogträffar. Det finns många gemensamma drag och det som förenar oss alla är naturen och dess kärnvärde. Vi kan se att man är stolt över hela kommunen och det har gjorts ett stort arbete och nu flyttar vi fram det här ett steg, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi märker att vi har ett väldigt starkt föreningsliv och sammanhållningen är god. Några saker som dök upp när det gäller cykelvägar och kommunikationer. Det märks att vi är en växande kommun. Kollektiva lösningar är viktiga, menar Kenth Williamsson (S).

– Utifrån tillväxten så gäller det att skapa en översiktsplan som verkligen tar vara på kärnämnen som kommit upp. När vi bygger ut så ska vi tänka på det här och det här, och hur vi går framåt utan att plocka bort det centrala. Alla har någon minut från sin farstudörr till naturen och det ska vi vara rädda om. Vi ska verkligen ta tillvara på de värden som finns, menar Gert Jonsson (M).

Översiktsplanen som bör antas år 2022 är ett levande dokument men de långa penseldragen bör sträcka sig till 2035. En hållbar översiktsplan med att bibehålla mötesplatser såsom parker, cykelvägar samtidigt som byggnation ska möjliggöras.

– Vi ska vara tacksamma att det händer väldigt mycket här hos oss, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi ska träffa både försvarsmakten och Länsstyrelsen och enkelt kan man väl säga är att hur vi i en översiktsplan hur man säkerhetsställer riksintresset. Ett riksintresse är ett riksintresse och det är viktigt att bägge parter är överens, avrundar Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *