Nyheter

Dialogturnén startade med korvgrillning

Nyheter Igår startade kommunen sin höstsäsong med dialogturné. Först ut var Åker där scouterna grillade korv och alla ”lärde känna varandra” då tjänstemän och politiker mötte byborna i Åkers socken.

Bröd och tillbehör fanns för lyckad korvgrillning  [1/16]

Kommundirektören Annika Hedvall och Kenth Williamsson (S)  [2/16]

Dialogturnén startade i Åker i går kväll  [3/16]

Martin Andreasson från Ålaryd vill ha en smidigare väg till stan...  [4/16]

Hanna Johansson, entreprenören från Trulsabo, hade lång diskussion med Jörgen Johansson (C)  [5/16]

  [6/16]

Glad 3-åring  [7/16]

Åkers skolområde var inritat  [8/16]

Kerstin Nordenstam passade på att växla ett ord med Gert Jonsson (M) och grannen Patrik Johansson  [9/16]

Magnus Ljunggren, teknisk chef, diskuterade med Ann Erixon från prästgården i Åker  [10/16]

Jan Gunnargård  [11/16]

Scouterna grillade god korv  [12/16]

Jan Gunnargård visar för Torbjörn Åkerblad var Ryd ligger beläget?  [13/16]

Kerstin samspråkar med nyinflyttade Åsaforsbor  [14/16]

Dialogturnén i Åker  [15/16]

Två av dem som höll i kvällens dialog. En politiker och en tjänsteman  [16/16]

Närmare ett 30-tal vuxna och många barn hade samlats för att mingla runt bland politiker och tjänstemän som besökte Åkers skola under sen tisdagseftermiddag. En del visste inte vad som skulle hända, andra hade stora förhoppningar och några som nog mest var nyfikna vad som skulle sägas. Grillgallret på skolans nya grillplats fick fyllas på efterhand för att mätta hungriga magar innan själva dialogen började inne i lektionssalen.

– Det här kommer att bli spännande, viktigt att man får ideér och tips från alla som bor här. Hur får vi folk att flytta hit, undrar Jan-Erik Aronsson (SD), som tillsammans med Jörgen Johanson (C) var ansvariga politiker för kvällens dialogturné.

Hanna Johansson från Trulsabo tycker att turnén är bra om det inte bara blir ”ett spel för galleriet”. Hon vill se att det händer i Åker.

– Skolan är viktig. Annars dör vårt område. Vi måste ha duktiga pedagoger som jobbar i skolan vilket vi nu har fått och vår Emil som är 3 år pratar om att han vill åka till förskolan när han är hemma. Det är ett gott betyg, säger Hanna.

– Jag vill ha galna ideér, vilka drömmar har ni som bor i Åkersområdet, hur jag vill ha det? Jag vill ha in funderingar på det som kanske inte fungerar idag, men kan fungera imorgon. Vi har tagit ett politiskt beslut att skolan här i Åker ska vara kvar, säger Jörgen Johansson (C).

– Rent ut så bryr jag mig faktiskt inte om skolans renovering. Lägg pengarna på pedagoger istället som är engagerade och duktiga. Då gör det inget om att skolan är sliten och behöver renoveras, kontrar Hanna och Jörgen Johansson (C) höjer på ögonbrynen, tittar på Hanna och funderar på vad som nyss sagts.

– Jag hoppas att vi får in många spännande idéer och tankar. Det bygger såklart på en utökning av barnfamiljer, vägen här utanför är perfekt, många åker förbi här och man kommer till Skillingaryd på fem minuter. Planeringen av julmarknaden är mycket spännande, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande medan han passar på att få sig en grillad med korv.

Martin Andreasson bor i Ålaryd och har tidigare jobbat i Jönköping. Han påtalar för förvaltningschef på plats att han saknar en enkel väg att åka ut på E4:an. ”– Idag behöver jag köra genom Skillingaryd, utmed en skola där det är nedsatt hastighet, för att komma ut på E4:an, bygg en väg utanför Skillingaryd så man kommer ut på norra delen istället”.

I Åkers skolupptagningsområde bor det 620 personer i 235 hushåll.

Fotnot; Martins tips var en av alla som kom under kvällens dialogturné som vi återkommer till i senare artiklar.

Taggar

Dela


1 reaktion på Dialogturnén startade med korvgrillning

Vilken bra satsning med dialogturne’!

Tack för ert engagemang och för en intressant kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *