Nyheter

Digital rundvandring för blivande elever

Nyheter Niorna i kommunen fick förra veckan en digital variant av öppet hus för att få se sin framtida gymnasieskola - Fenix i Vaggeryd

Karin Jakobsson, Anders Crona och Linda Davidsson inledde det digitala öppet hus

Först gjordes en rundvandring i Fenixlokalerna i Vaggeryd och därefter presenterades programmen som finns vid Fenix. Det blev en digital variant för årets blivande gymnasielever. Verksamhetschef Linda Davidsson berättar mer: 

– Vi tog beslut tidigt i september att köra digital variant då vi inte tyckte att vi kunde genomföra det traditionella öppet hus med de restriktioner som fanns. Men visst, vi har diskuterat det här fram och tillbaka. När regionen meddelade de nya skärpta restriktionerna kändes det bra att vi redan beslutat om digital variant.

– Sändningen pågick en timma där våra program presenterades. Skolkuratorn berättade om elevhälsan och lärarna svarade på frågor som inkom digitalt under tiden.

Vad var det för frågor som niorna ställde?
– Det var bland annat vilket program man ska välja om man vill bli polis, hur poängen fungerar. Det var många olika frågor om allting.

Niorna väljer program i början av nästa år. En omgångsperiod är i maj månad om man vill ändra något i sina val. Slutgiltiga beskedet brukar anlända till eleverna i slutet av juni.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *