Nyheter

Diplomerades för 60-årigt medlemskap

Nyheter Antagligen var rekryteringen år 1959 den bästa som någon förening gjort i Vaggeryds historia.

Seth Krantz, kassör i 50 år!

1959 rekryterade Uno Wallenberg och Göran Krantz fem unga tonåringar till NTO-föreningen Nordstjärnan i Vaggeryd, Thore och Gunnar Ohlsson, Seth Krantz, Sven Johansson och Per-Gunnar Rosqvist.

Vid årsmötet belönades kvintetten med diplom och blommor för 60-årigt medlemsskap i IOGT/NTO.

– Uno och Seth kom till ”Thalla fälla” som var den tidens stora mötesplats för ungdomen i Vaggeryd och frågade om vi  ville vara med i NTO, berättade Thore.

Det ville de, inte minst för att föreningen hade en stor tillgång nämligen sommarhemmet Bäckalyckan. Antagligen var rekryteringen år 1959 den bästa som någon förening gjort i Vaggeryds historia. Per-Gunnar Rosqvist (Pelle Rosa” kallad) flyttade visserligen senare från Vaggeryd och bor numera i Tranås. Men Gunnar, Thore och Seth jobbar fortfarande i styrelsen för IOGT/NTO i Vaggeryd medan Sven som bor i Jönköping är huvudansvarig för valberedningen och dessutom har andra uppdrag under styrelsenivå.

Men kvartetten som inte sprängdes har också haft tid och ork att utöver engagemanget i IOGT/NTO arbeta inom en lång rad andra föreningar i Vaggeryd. Som politiker, fackliga förtroendemän, aktiva idrottsmän och ledare.

Vid årsmötet lämnade Seth dock uppdraget som kassör efter 50 år (!). Han kommer fortsättningsvis att vara ”vanlig” styrelseledamot.

Ny i styrelsen är Claes Rehnstedt. I övrigt har styrelsen följande utseende: Roland Emanuelsson, ordförande, Kåre Boberg, sekreterare, Thore Ohlsson, kassör, samt ledamöterna Kerstin Svensson, Britt Claesson, Birgitta Ohlsson, Gunnar Ohlsson och Seth Krantz.

Kerstin Svensson belönas för sina 25 år i föreningen av föreningens ordförande Roland Emanuelsson

Vid årsmötet hyllades också Kerstin Svensson som varit medlem i föreningen i 25 år.

Lagom till årsmötet föregående år stod den invändiga delen av om- och tillbyggnaden av Bäckalyckan klar. Under våren 2018 slutfördes ombyggnaden med de utvändiga arbetena kring den nya med ramp för rörelsehindrade och ett stort trädäck. Den sammanlagda kostnaden inklusive konstnärlig utsmyckning blev cirka 550 000 kronor.

En stor händelse under det kommande verksamhetsåret blir Bäckalyckans 90-årsjubileum. Det var sommaren 1929 som föreningen för en liten summa köpte torpet Bäckalyckan. Den gamla NTO-lokalen i centrala Vaggeryd från år 1901 hade då tjänat ut. De 90 åren kommer att firas i samband med Hjortsjön runt på Kristi himmelsfärd dag som också är folknykterhetens dag.

Vid årsmötet valdes också fyra olika kommittéer. Avslutningsvis svarade Ulla Andersson för musikunderhållning till eget gitarrackompanjemang.

Från vänster: Sven Johansson, Gunnar Ohlsson, Seth Krantz och Thore Ohlsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *